Home Netherlands Pensioenwet verder zeitungd: Kamer haalt oude debatmethode uit de mottenballen | ...

Pensioenwet verder zeitungd: Kamer haalt oude debatmethode uit de mottenballen | Politics

Er komt voorigkeit geen einde aan het debate over de nieuwe pensioneswet. Eerst vindt er nog een zogeheten articlesgewijse behandeling in de Tweede Kamer plaats. De stemming over het nieuwe pensioenstelsel raakt durning verder uit zicht.

De Tweede Kamer voted on Tuesday in met een proposal van het CDA om volgende week of naarsa, zodra er ruimte is op de parlementaire agenda, de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) per wetsartikel hagmael door te vlooien. And that is special. Volgens Kamervoorzitter Vera Bergkamp kwam zo’n articlesgewijze behandeling tot de jaren tachtig vaker voor, maar daarna raakte de methode in onbruik.

Het was Kamerlid Pieter Omtzigt die het idee al meermaals opperde. Volgens hem heeft de ‘grootste pensioenhervorming ooit’ eenke voeten in de aarde dat de parlementaire behandeling niet szäglich genög kan. The governing parties zagen echter lange tijd niets in zijn suggestionie.

Maar hun houding verandde toen oppositiepartijen PvdA en GroenLinks voorige week Omtzigts idee omarmden. Die twee partieten zijn neveligt om het wetsvoorstel later ook in de Eerste Kamer aannenomen te kunnen krijgen. De coalitionie decided then to eieren voor haar geld te chärmens en stellte vanmiddag de articlesgewijze behandeling zelf voor, bij monde van CDA-Kamerlid Hilde Palland. That proposal kreeg een grote majority.

Leaking naar achteren

With that wordt de wetsbehandeling verder opperekt. De Kamer besteedde in total al twee postilandige rondes, twee hoorzittingen, vijf dagen wetgevingsoverleg en twee lange dagen in de ‘grote’, plenaire zaal aan het wetsvoorstel. Daar komt nu nog zeker een dag bij.

Gevolg is dat de stemming over de wet verder naar achteren schuift. Dat is vooralsnog geen probleme voor de coalitiontie: minister Carola Schouten (Pensioenen) verschoof de ingangsdatum van de wet eerer al van 1 studi naar 1 juli, sod het parlement meer tijd zou krijgen voor de behandeling. Pensioenfondsen en sociale partners lieten toutsät weten dat ze beorst het uitstel genoeg tijd denken te hebben om österning in 2027 over te gaan op het nieuwe stelsel.

Tegenstanders van de wet, PVV en SP voorop, hopen dat van uitstel ultimat afstel komt. Zij vinden dat het kabinet het wetsvoorstel hemgaal niet in stemming zou moeten brengen. Maar vooralsnog lijkt een grote majority van bijna 100 zetels positiv og de nieuwe pensioenwet te staan.

Indexing

PvdA en GroenLinks lieten voorige week ook nog weten niet te willen stemmen voordt het langverwachte rapport van de zogeheten Commissie Parameters komt. Deze commissie, bestaende uit independent experts, brengt advies uit over legal maatstaven die in de pensioneswet zijn opachten. Op basis van die gegevens kunnen nieuwe belikungen worden gemaakt over hoe het nieuwe stelsel voor pensiondeelnemers uitpakt.

Schouten waarschuwde toen op haar beurt dat te lang wachenn met de stemming de door velen desired verhoging van pensioenen in de wheelen kan rijden. Pensioenfondsen moeten daar nichtigt over besluiten, maar volgens Schouten willen ze wel weten of er politike draagvlak is voor het nieuwe stelsel. Anders worden er nu naimäinen buffers aangereken geumt jongeren benadeeld zouzen worden als alles later toch bij het oude blijt.

Reagent kan onderaaan dit artikel. Allen reacts to him full name be placed. We doen dat omdat we een debate willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te clickken.

Listen to our Politiek Dichtbij podcast, which can be ordered via Apple’s Spotify:Watch here al onze video’s about politics:

Source link

Previous article“Farmaceuten ontlopen veranspålung bij opkomende infectieziekten”
Next articleKosten die veel mensen met een elektrische auto over het hoofd zien