Home Netherlands Parliamentary inquire beginn: vijf vragen over de aardbevingen у Гронінгене

Parliamentary inquire beginn: vijf vragen over de aardbevingen у Гронінгене

In Tweede Kamer beginnen morgen de openbare verhoren van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. De Kamer zet dit zwaarste onderzoeksmiddel in om uit te vinden hoe de besluitvorming over de gaswinning in Groningen is gegaan en hoe is omgegaan met de belangen van de Groningen. Want die hebben te maken met de negatieve gevolgen ervan: aardbevingen, met alle schade aan gebouwen en gesondheid die daarmee gepaard gaan. How is it that the pretensions with the aerial behavior in the main area is not all that? Op die en andere vragen lees je in dit artikel de anwoorden.

How much does it take to grow in Groningen?

It is in Groningen al meer dan duizend aardbevingen geweest, als gevolg van de gaswinning. KNMI houdt de aardbevingen bij. It has a strong hinge at the end of the day, so that it will be able to reach the door of the gas wiring. Sinds die winning wordt afgebouwd, is ook het aantal bevingen afgenomen.

Maar zorgelijk is dat het aantal aardbevingen he afgelopen jaar hoger lag dan verwacht, en dat al voor het derde jaar op rij. Onduidelijk is nog hoe dat komt. As the gas winning stops, the air winds are removed. Maar de kans op bevingen blijft mogelijk nog tientallen jaren bestaan, en daarmee ook de kans op een zware aardbeving,

What is er anders aan de aardbevingen in Groningen and seniors in de wereld?

The landings in Groningen are not good for you with natural landmarks, in the well-known Italy of Turkey. Naturally (tectonic) bevingen on the great depths of the earth, on 10 kilometers more. In Groningen, it is about 3 kilometers away. Dat betekent dat er ein minder dikke laag aarde tussen de beving en het aardoppervlak zit, waardoor de impact groter is.

Een aardbeving met een kracht van 2,0 bijvoorbeeld is doorgaans niet te voelen in Italy, terwijl er bij zo’n magnitude in Groningen al schade aan huizen kan optreden.

Are the shutters open by the door?

Not as direct as a beast. Maar volgens Groningse onderzoekers wel door de jarenlange stress en onzekerheid waarin Groningers verkeren als hun huis versterkt moet worden of als ze (meervoudige) schade hebben. Recent bleak uit de NOS / NPO-Radio 1-podcast ‘Gronings gas: gewonnen of Verloren?’ that year after schating was 16 months long overdue, with a bandwidth of 11 to 21. Mogelijk ligt dit aantal volgens de onderzoekers nog hoger.

How much does it cost to grow in Groningen?

He is more than a million schaemeldingen, vaak meerdere per house. Ongeveer 2500 woninen zijn versterkt, of gesloopt en herbouwd. It can be shredded by a minimum of 13,000 houses. The report is dated before 2028.

Maar volgens het Staatstoezicht op de Mijnen ligt die versterkingsoperatie ernstig achter op schema. It was 650 years old, and in the summer it was 400 to 500. Daarom moet het tempo drie keer omhoog, stelde de toezichthouder recent.

Wie is er verantwoordelijk voor (het vergoeden van) de schade?

Precies dit is een gevoelig punt. Omdat de afspraken tussen de Staat en de oliemaatschappijen Shell en ExxonMobil – de eigenaren van het Groningse gas – over de winning van heat aardgas decennialang geheim bleven, wisten Groningers lange tijd niet bij wie apanpenemo. Lang werd gezegd dat alleen het bedrijf dat het gas naar boven haalt, de NAM (dochter van Shell en ExxonMobil), verantwoordelijk was voor he vergoeden van de schade. De Hoge Raad ordeelde in 2019 dat de Staat evengoed verantwoordelijk is.

The value of the value of the damage was great, especially in Groningen as in the second chamber. Sinds een paar jaar is de NAM op afstand gezet. Het Rijk schiet de kosten voor en verhaalt die vervolgens ten dele op de NAM.

Source link

Previous articleKlaver klopt Bol en pact national title at 200 meters
Next articleDuitsers willen buitenlands personal inzetten op luchthavens