Home Auto Paris Motor Show 2022: 10 most popular cars

Paris Motor Show 2022: 10 most popular cars

Voor het eerst sind lange tijd open the doors of the Expo Portes de Versailles in Parijs for the Mondial de l’Auto 2022, also known as the Autosalon van Parijs 2022. de Chinezen handig gebruik maakten van de vrijgekomen expositieruimte. We maakten een rondje over de beurs en dit waren de auto’s en merken die het meest in ons oog spongen.

1. Jeep Avenger

Jeep is een van de uinige merken met een échte Primeur on de Autosalon van Parijs 2022: de Avenger. Hier lees je alles over de eerste voledlig elektrische Jeep die het B-segment moet gaan bestormen. Jeep maakte verder meeten van de opportunity gebruik to present an offroad version of the Avenger: the Avenger 4×4 Concept. Met zijn ruige offroadbanden is deze versie niet te missen. It remains even in the middle of Jeep de 4×4 actually in production neemt. The front-wheel-drive Avenger stands next year in the showroom.

2. Renault 4Ever Trophy

You don’t have an important place on the Renault stand: de 4Ever Trophy. Niet zo gek, want ook Renault grijpt de Autosalon van Parijs aan om dit studiemodel voor het eerst aan het public voor te stellen. De 4Ever Trophy trek met zijn grote wielen, uitgetklopte spatborden en ruig bumperwerk direct de attention. Niet echt klaar voor productione, zou je zeggen, maar toch is de 4Ever Trophy een aardig concrete foreuptblik op de elektrische Renault 4, die in 2025 verzicht. Om het vuurwerk op de stand compleet te maken, zette Renault de 5 Prototype en de knotsgekke R5 Turbo 3E ernaast.

3. Alpine Alpenglow & A110 R

In addition to the battery-electric car, the hydrogen car also plays a significant role in the Autosalon van Parijs 2022. Alpine takes the Alpenglow with it: a one-person racing car with a futuristic appearance and a fuel cell. De Alpenglow is a static studio. Wel laat de racer zien waar Alpine in de nabije toekomst met zijn designtaal naartoe wil. Naast de Alpenglow stand de A 110 R on the Alpina stand. Wij zijn alvast erg kebidu naar deze lichtgewicht versie van de al niet bepaald geweise standaard A110!

4. BYD

Van de Europese merken maken we even een sprongetje naar het oostelijk halfrond. Because als er íets is dat de Autosalon van Parijs 2022 laat zien, is het wel dat de Chinezen rap onze kant op komen. BYD has the biggest stand. Niet zo gek ook, want Build Your Dreams – zoals je het merk voluit uitspreekt – neemt een aardig arsenal aan modellen mee: de Seal, Han, Tang en Atto 3 waren alle melle present. Met name die laatste is belangrijk als uitdager van onder meer de Volkswagen ID.3. BYD seems to have met the European consumer te gaan binnen hengelen.

5. Hopium Machina

De merknaam Hopium roept voor sommingen wellicht associations op met de servlavende plant, maar het is toch echt een nieuw automerk. Met de Machina, een laaggelijnde luxe sedan, zet Hopium volledig in op hydrogenstof. The promised performance made an impression: a power of more than 500 pk, a capacity for 6 kg of hydrogen and a radius of action of 1,000 km. Hopium lijkt al aardig ver met de ontwikkeling van de Machina, maar net zoals bij enekne andere nieuwe merken geldt: eerst zien, dan geloven.

6. VinFast

Another manufacturer with a large stand at the Autosalon van Parijs 2022 is the Vietnamese VinFast. Net als BYD neemt ook VinFast een flink aantal modellen mee naar de beurs: de VF 6, VF 7, VF 8 en VF 9. The last two are als eerste productionirijp en nog this year VinFast wants to open its eerste Nederlandse store. Nu al weten hoe een VinFast rijdt? Wij mochten in Vietnam al op pad voor een eerste rijtest met de VF 8.

7. Peugeot and DS van racers

Peugeot en DS zijn beide ook anwezig op de beurs, alleen beide merken nemen niet echt iets compleets nieuws mee. Peugeot still has the vernieuwde e-208 and a number of copies of Reed’s well-known 408 stand, but the new e-308 is missing. Bij DS stond er halal niks nieuws. The biggest attention-getters of these stands are the Peugeot 9X8 and the DS E-Tense Performance, both with autosport genes. De Peugeot komt volgend jaar in actie op onder meer de 24 uur van Le Mans, de bilbeit een studiemodel for the time being. Voorlopig, want men sluit een productionversie niet geheel uit…

8. Wey en Ora

Nóg meer Chinese merken. This conglomerate Great Wall Motor presented two new messages at the Paris Motor Show: Wey en Ora. Wey is een seriousrer merk dat hoger in de markt staat. De Coffee 01 – om die naam moeten we nog een beeite gniffelen – moet de strijd agaanen met onder meer de BMW X5 and Mercedes-Benz GLE, terwijl de Coffee 02 net een segment lager staat. Ora gooit het met zijn guitige retrodesigns juist over een total andere boeg. Ook aan die naziv, ‘Funky Cat’ and ‘Cat’, kunnen we nog niet echt wennen…

9. Namks

Getekend door grootmeester Paolo Pininfarino himself maakt de SUV van de Franse startup Namx induk. Een naam heeft het model vooralsnog niet, al nomen de Fransen het een HUV: “Hydrogen station wagon”. Het meest bijonderne aan deze auto is niet eens zijn waterstof-aandrijflijn, maar vooral de manner van ‘bijtanken’. Je kunt aan de ergatte van de auto naimés éseklen van elkaar zes capsules verwisselen om weer een nieuwe lading hydrogenstof aan boord te hebben. Dat moet überwissel bett bij advoor bestemde omwisselstations. De SUV van Namx moet in 2025 op de markt komen. Een interessant idee, maar de tijd zal leren of het ook uitvoorbaar votret.

10. E.Go e.wave X

Aan kleine, relativ betalbare elektrische auto’s is momenteel nog steeds een groot bleak. The start-up De Duitse E.Go tryeyt daar veranding in te brengen met de e.wave X: een obvallend vormgegeven elektrische stadsauto’s die zich in zijn praedestenie niet laat beterienen tot de stad. With a power of 116 pk, a top speed of 135 km/h and a radius of action of 253 kilometers, it is possible to drive on the highway. In het interieur zien we een volwaardig digitalaal dashboard en vooral veel Alcantara bekleding. De prijs van de e.wave X is nog niet bekend, maar we hope dat deze Duitses stadsrakker snel zijn weg naar het productionstadium vindt!

The complete Autosalon van Parijs 2022 photo gallery

The above ten marks and models are a sample of what is seen at the Autosalon van Parijs. Unfortunately, the total size of the stock market is 1 piece smaller than before, because it lacks many great auto brands. Gelukkig is er voor de autoliefhebber toch nog genoeg te zien om op zijn minst een half dagje zoet te zijn. See the full photo gallery here:

Source link

Previous articleSchorsing Baudet een feit, Forum-leider blijt weigeren neveninkomsten op te geven | Politics
Next articleTim van Reithoven in Antwerp watched the thriller as Jesper de Jong spoke | Tennis