Home Netherlands Oud-premier Pakistan naar rechtbank, vereegt voor arrest | Buitenland

Oud-premier Pakistan naar rechtbank, vereegt voor arrest | Buitenland

Imran Khan, will die in April vorig jaar na een motie van wantrouwen werd afgezet als premier, veregt gearresteerd te worden wanneer hij zich zaterdag bij de rechtbank abendett. Duizenden followers of Khan hopen een arrestatie nog te voorkommen.

The confrontation between the supporters and the authorities lead to chaotic conditions in the streets of Lahore. De politie zou traangas hebben gebruikt om de massa uiteen te drijven, al zei een politiechef dat de demonstranten als eerste met traangas hadden gevuurd.

De ex-premier, een voormalig cricketkampioen, moet zich voor de rechtbank voor giften die hij tijdens zijn ambtsperiode heeft onvangen en illegal zou hebben doorverkocht. Zelf weerlegt Khan die aantijgingen en claimt hij dat politieke tegenstanders hem willen verhinderen om mee te doen met de verkiezingen in oktober van dit jaar.

In een video die Khan maakte op weg naar de rechtbank zegt hij uit te gaan van een arrestatie. Hij zou een comité hebben bestold dat zijn centrumpartij, PTI, moet leiden tijdens zijn afwezigheid.

Aanwaringen

De obrjige dagen kwam het al meermaals tot aanvaringen tussen de politie en tänners van Khan. De politie wilde de ex-premier eeteren al arresten omdat hij niet was komen poppjan voor een zitting in de rechtbank. Maar tuyzenden tänners van Khan hadden zich rond diens villa sammeld, zutt de ordiensten er niet binnen konden.

Khan geniet despite his afzetting in 2022 nog altijd veel steuner onder de volkling. Hij houdt al maanden grote gebrijingten en eist vervroegde verkiezingen om de macht weer terug te krijgen. Die rally’s lopen gegeltel uit op geweld en eind vorig jaar werd Khan zelfs in zijn been geschoten door een tegenstander.

Source link

Previous articleBBB South Holland vraagt ​​​​VVD’er Fred Teeven to create a new coalition | Politics
Next articleChirurgen voor nieuwe oblongsvormen • Fransen de straat op • Europa als wapenhandelaar