Home Netherlands Onrust over radical activism in Tata Steel Whatsapp group

Onrust over radical activism in Tata Steel Whatsapp group

NOS Nieuws

Het staalbedrijf Tata Steel is opgeschriked door gelekte berichten uit de Whatsappgroep van een deel-ondernemingsraad van het bedrijf, meldt het Noordhollands Dagblad. Daarin ageren Tata-werknemers met zeer radicale taal tegen de anannunde actie van milieuactivisten bij het bedrijf. Take screenshots from apps.

Tientallen leden van de actiegroep Kappen met Kolen willen maandag een ‘die in’ houden door als ‘lijken’ bij de toegangspoort van het bedrijf op de grond te gaan liggen.

In de appgroep zegt de vice-voorzitter van de centrale ondernemesraad: “Gelijk de oven in dan gaat het niet stinken”. One other member of the enterprise council typed on it: “Arbeit macht Frei”, een verwijzing naar de nazi-concentratiekampen.

“Free Cream”

Ook in een besloten Facebookgroep voor het personeel van het bedrijf uitten Tata-werknemers hun anger over de protestactie. Enkelen van hen pleaten voor de inzet van een waterkanon, een ander stelt voor het spoor waar de activistsen op willen gaan zitten onder stroom te zetten. “Gewoon overheen rijden. Ze zijn toch al dood”, meent one colleague. Er komen nog veel meer violentske suggestionse obrij, van “platwalsen” tot een “gratis crematie” in Hoogoven 7.

Voor een van de OR-leden waren de obskemenen reden om per direct de appgroep te veralten. Het OR-lid dat de nazi-kreet used, bood duran zijn excuses aan.

“Volstrekt onacceptable”

The management and the Central Works Council of Tata Steel lieten saturdayavond weten met afschuw kennis te hebben takenen van de uitspraken in de besloten groups op Whatsapp en Facebook.

CEO Hans van den Berg van Tata Steel Nederland noemt de uitlatingen volstrekt onacceptable en kwetsend. “Wij willen zo snel mogelijk alle feiten boven water hebben en met de berketten een firmy gesverk voeren. Op basis davarn zullen wij bekijken welke maatreken genomen moeten worden,” Van den Berg said in het Noordhollands Dagblad.

Also mayor Frank Dales van IJmuiden is onaangenaam verrast door de extreme taal onder het Tata-personeel, die hij nadrukkelijk afkeurt. Hij hoopt dat de actie maandag “van alle kanten vreedzaam verdut”.

Source link

Previous article“We kunnen niet aan de slag”
Next articleLekkage verholpen, Nieuwe Waterweg weer open voor scheepvaartverkeer