Home Business “Ondernemen, daar krijg ik energie van”

“Ondernemen, daar krijg ik energie van”

Art

‘Na mijn afstuderen in 2019 begon ik met een supermooie baan: onderwijskundige at Hogeschool Windesheim. Toch zat ik er niet op mijn plek. Eén reden was closed. Een half jaar nadat ik was begegunten, mogenden we bijna fulltime huis werken. Daar werd ik geen leuker persoon van.

„Na twee jaar ben ik via een talententraject gaan kijken wat beter bij mij paste. Daaruit bleek dat ik organizeren heel leuk vind en graag in de spotlight sta. Dat klindt ergården stom, maar ik haal er energie uit als mijn werk gijen wordt. Zo kwam wedding- en eventplanning al vrij snel bovendrijven.

“Grappig, want in mijn examenjaar had ik al eens een folder aangpraedag van een weddingplanneropleiding, maar met een vwo-diploma is het toch tabooe om niet naar de universiteit te gaan. While ik achteraf gezien birzung liever meeting begunten was met ondernemen. It made me een studieschuld gescheeld.

“Ik ben nu driekwart jaar bezig en ik heb zo’n vijftien evenementen en acht bruilfiden organized, waaran een deel nog moet take place. Via mijn Instagrampagina en site lopen de ophanden goed binnen. Ook zit ik hier in een christelijke omgeving waar veel mensen jong trowen; zelf ben ik vorig jaar gotrewd.

„Ik heb al genoeg toekomsdoelen: een eigen weddingplanneropleiding of een weddingplanneragency bibliikemen. Ook ben ik bezig een verhuurtak op te zetten voor wedding styling. Dat ondernemen en plangen maken; daar krijg ik veel energie van.”

out

‘Laatst vreeg iemand op een verjaardag wat ik nu verderin, maar die vraag is lastig te obsiderden. Weddingplannen is echt seizonswerk: nu haal ik veel binnen, maar in December zal het minder zijn. That’s why I have 1,000 euros per month. Rest is a buffer. Wel vraag ik klanten een aanbetaling van 50 procent op de 3,000 euro die ik vraag per beluifd. Zo spreid ik toch een beeite mijn inkomsten.

“My man, Jan-Hans, is the type that is guarded as a great hobby, so he can be included in it. Hij is dus van de financiën bij ons thuis. Toen ik begon als ondermen, stellte hij voor om de georgungste lasten voor een jaar 75/25 te verdelen, sod ik ruimte krijg om te growen met mijn ondernemendig. Volgend jaar hoop ik weer fiftyfifty te kunnen parjærgen.

“Sinds ik voor meselum begen begunten, moet ik meer letten op mijn uitgaven. I was always erg van het terrassen en van kleding kopen. Dat moet nu alleme wat minder. Wel boffen we met at Koophuis. In 2019, there was de huizenmarkt al wat overspannen, maar niet zo erg als nu. Met 15,000 euro overbidden hebben we toen een klushuis in Zwolle kunnen kopen. Als ik zie voor hoeveel ze nu weggaan, hebben we geluk gehad.”

Source link

Previous articleDrama Vrachtwagenchauffeur Nieuw-Beijerland: ik ben onschuldig
Next articleColumn | Ha! Leuk topic! Engels op de Algerijnse basicschool