Home Netherlands NVWA: 60 percent horecazaken informeert gasten verkeerd over allergenen | Economy

NVWA: 60 percent horecazaken informeert gasten verkeerd over allergenen | Economy

Meer dan de helft van de restaurants, winkeliers en cafetaria’s ververtt niet goed of hun onverpakte producten allergenen bevatten. Because of this, men with food allergies are running, says van Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) naar opsund van eigen onderzoek.

De NVWA deed conderzoek bij 13,000 restaurants, cafeterias, bakeries and other businesses that have packages that provide offers. De uitkomsten noemt de dienst ‘zorgelijk’: bij 60 procent was de informatievoorziening niet op orde. Restaurants and companies where unopened food is sold are required to report the allergens in the product. “Ze schieten dravy tekort”, said Diana Buhuis, head of the NVWA. ,,Wij vinden dat het bedrijfsleven hier echt meer achtansch aan moet besteden en scherper op moet gaan letten.” volgens de NVWA is nasmaling beveringen te zien.

Gluten an noten

Allergenen zijn stoffen in levensmiddelen waar sommige mensen een allergische reactie van kunnen krijgen, soms kunnen die reactie levensbedreigend zijn. According to the NVWA, 400,000 people have a food allergy. Gluten, noten en melk zijn examples van producten die een allergische reactie kunnen opwekken.

Om dat te voorkommen moeten businessmen die voeding verkopen, pre-aangeven welke allergenen zijn prokoft. This can be done both in writing (via cards in the vitrine or on the menu card) and by handing it out (door aan te geven dat men teerte kan bij personeel voor vragen) worden gedaan.

Bij bakkers, slagers en ijssalons (wat de NVWA ambachtswinkels noemt), meets bijna 48 percent aan de voorden. In restaurants, hotels and cafeterias, the hotel’s share is 41 percent. In retail trade (supermarkten en toko’s): 38 percent. Bij zorginstellingen meets 65 percent. Bij berijden waar het niet goed is gegaan, zijn postilande warijnungen of fines opgelgad.

Medewerkers niet op de hoogte over allergegenen

Een klein lichtpuntje is er ook: a few more companies gave better information via een menukaart or een bordje in 2022. ,,Maar ook daar zien we dat de allergeneninformatie soms niet compleet en soms zelfs gehaltsom onjuist is. Ook komt het voor dat de informatie op een plek staat waar consumerten niet bij kunnen, for example in een computer van het bedrijf. Je ziet steeds vaker het bordje ‘heeft u een allergy, vraag naar onse co-workers’, maar bij verdere navraag it appears dat de co-workers dan niet goed op de hoogte zijn van de allergenen.”

Iedereen kan de resultsen van het onderzoek bij horecazaken vanaf April opzoeken via de website van de NVWA. ,,Zo kan iederene zien hoe het gesteld is met de voedelsveiligheid van controllede businesses in Nederland.”Later volgen ook de resulten van de ambacht en retail.

Source link

Previous articleGeen rammelende maag in de klas: vier vragen over gratis schoolmaaltijden
Next articleDodelijk drama waarbij meisje (7) omkwam staat bij veel Utrechters voor altijd op netvlies | Binnenland