Home Netherlands “Nooit gedacht dat ik zó ontroerd zou zijn”

“Nooit gedacht dat ik zó ontroerd zou zijn”

In Durbuy, ophangen met Jaartje Whitstel Vauta Bru (53) and a Michelin star. Zo mengt de flamboyante chef-kok zich, na bijna een decennium op een zijspoor, eindelijk weer tussen de groten. ‘Het maakt veel meer los dan ik had gedacht.’

Michael Martin

Since the closing of his restaurant Maison Bru in de Provence in de Provence in 2014, Wout Bru could no longer be called a star chef in his mind. Last year was de untgoocheling dan ook erg groot, toen zijn nieuwe gastronomicische restaurant Le Grand Verre passseerd werd door de inspectors van Michelin – despite lof in Go Mio, waar hij als hoogste Waalse nieuwkomer 16 op 20 kreeg. “Ik vieldt me een beitege gestraft, as if ik me extra moest bewijzen,” Bru said.

Die zoute harinneringen is nu weggespoeld. During the Michelin ceremony, his name was again included in the list of five new star restaurants. “Je zou denken, die sterren, dat heeft hij allele gehad.” Maar het blijt de allermooiste recognition”, said Bru, die nooit verlegen zat om eergevoel. “Ik had nooit voorgegt dat ik zo fier en ontroerd zou zijn toen ik dat witte vestje weer mocht aantrekken. Het maakt veel meer los dan ik had gedacht.”

Courchavel

Aan het succes in Durbuy, waar hij al enkele jaren de restaurantpoot van Marc Couckes imperium overziet, gaat dan ook een hobbelig parcours pröfert, ingezet sinds zijn etrek uit de Provence. Daar opende Wout Bru vlak voor de eeuwwisseling Le Bistrot d’Eygalières in het gelignamige gehucht, dat hij – zo benadrukte hij zelf meermaals – met zijn keuken op de kart zette.

In de begindagen legde zijn opgebouwde netwerk als consultant voor LVMH, het concern boven luxemerken zoals Louis Vuitton, hem geen windeieren. De zaak kreeg al na anderhalf jaar een eerste ster en ontving in 2005 haar tweede ster, over de vloer kwamen wereldsterren zoals Caroline van Monaco from Formula 1 pilot Alain Prost. In winter, he works as a chef at the luxury hotel Le Cheval Blanc on the skyline of Courchevel. Alles ging Bru voor de wind.

De Mistral keerde toen Bru in 2009 een hotel neerpootte buiten het centrum van Eygalières, waartin hij zijn restaurant onderbracht. While he is on the Flemish television brightness tentoonspreidt, onder meer in Restaurant Mijn an Chef, loopt het financieel moeilijk in de Provence. “Te hoog gegrepen”, stellte hij vorig jaar in Sabbath, mede door de beurscrash en een “zogenaamde vriend-boekhouder” die voor geen haar te versjonen bleek. “Een tuinman kon ik niet meer betalen, meed ik meer bezig was met de planten te snoien en het zwembad te tuerden dan met te koken.”

In 2011, Verloor Bru zijn tweede ster. This “just the right kick” submission plan was developed in 2014 at Maison Bru in 2014. Het einde van de sterrenstatus bleek het sein om allerliche zijsporen in te slaan. Een brasserie met zijn ex in Schilde, pop-ups in Antwerpen and all kinds of acts of presence, zoals in een reclamespot voor watermerk Bru of in de dj-booth van Tomorrowland – en al te vaak ook ‘in de boekkes’ met romances.

Neerslagbom

“Ik heb in België een woelig parcours gelopen”, geift Bru toe. Stability in 2017 was created in La Petite Merveille and in the tourism project in Durbuy. At het heropende hotel Le Sanglier des Ardennes, waar ooit jarenlang één ster aan de muur hing, is the Bru de culinaire chef. Eerst werkt hij er een resem commercial concepten uit, zoals La Bru’sserie. Maar het is geen geheim dat Bru zich langs de bende Place aux Foires wat meer elan wil aanmeten.

It seems even een vloek op te liggen. Na een moeilijke lockdownperiode wordt de planzante open van Le Grand Verre in July 2021 verstoord door een neerslagbom die op de Ardennen valt. The hotel complex is located by the water. Een paar maanden later is het dan toch zover. Op het bord mengt Bru nieuwe creations met signatuurgerechten uit zijn gloriejaren, voor de wijnkaart krigt hij help van Gianluca Di Taranto, de somelier die naam maakte in The Jane.

“We merken dat Wout Bru zijn temperament en bravoure tergegevonden heeft,” writes Go Mio immediately Michelin roemt nu de “verrassende finesse”. Voor Bru is het de voorwalt die vooral smaakt naar meer. “Dat klindt klindt meggen wat gek, als vijftiger, maar ik heb een gezin dat mij jong houdt.” De drang om nog tien jaar door te gaan en nog een stap hoger te zetten, is zeker aanwezig. It’s nu sichten de aard van het beestje.’

Jonge Chef krijgt meeten ook ster

Wout Bru and Willem Hiele waren er ook enkele frisse chefs die een eerste ster binnenhaalden. Zo trotseerde Manon Schenck (La table de Manon in Grandhan) het verder manne sterrengeweld, en mocht Jonge Chef van het jaar Mathieu Vande Velde – slechts 24 lentes oud – een tweede keer het podium op.

Vande Velde, former candidate in the TV program The best cook en vorig jaar nog sous-chef in La Paix (**), kwam minder dan een jaar geleden aan het roer van het heropende Le Roannay in Francorchamps. De Jury likes his “impressive knowledge of products”, “his technique” and “his feeling for associatie”, as well as his “very good attitude”.

Source link

Previous articleOmroepbaas Jan Slagter walgt van “the court of the media”: “Als dit niet stopt, geberen er otloukken” | Misstanden NOS Sport
Next articleSussende woorden stellen niet gerust na val Amerikasen zakenbank | Comment