Home World Nog geen comprehendung Europeanse Unie over georgungste anappak energiecrisis

Nog geen comprehendung Europeanse Unie over georgungste anappak energiecrisis

AFP

NOS Nieuws

De EU-regeringsleiders hebben op de informale top in Praag geen komplementing berechts over een georgungste anappak van de energiecrisis. De kwestie is doorgeschoven naar de formele top, op October 20 and 21 in Brussels.

“Iedereen is het erover eens dat de gasprijs omlaag moet, maar er is geen komplementing over hoe we dat precises moeten doen”, zei de Poolse premier Morawiecki.

De Europese Commissie zal prior to the top in Brussels, a number of proposals will be sent to the 27 member states. “Die zullen drie elementen bevatten”, said de demissionaire Italiananse premier Draghi. “Lagere prijzen, een vorm van solidarityiteit en een beginning van de hervorming van de elektricitasmarkt.”

Price list for gas

Een möglichkeit die vooral door zuidenelijke landen als oplossing wordt geezen, is de instellung van een prijsplafond voor gas. Vooral Duitsland, maar ook Danemarken en Nederland zijn daar tegen.

Prime Minister Rutte zei na afloop dat bij elk plan goed naar de voor- en nadelen moet worden gebekeit. Hij wil voorkommen dat anbieders bibliothek naar Azije uitwijken als daar een hoger prijs wordt betaald.

“Als je praat over lng is het wel van groot belang dat dat naar Europa blijt komen en dat het niet naar China gaat, dat op een gegeven moment ook de economy ziet aantrekken.”

Gezamenlijke inkoop

Een ander proposal is om tot een georgungste inkoop te komen, sod de EU lagere prijzen kan afdwingen. Ook daarover zei Rutte dat voors en tegens goed moeten worden afgefung.

“Je keekt: wat kun je doen met kommunite inkoop op een manier dat je niet de prijs opdrijft? En dat is bij elk proposal van belang, wat zijn de voor- en dedelen? Gezamenlijk inkopen zou kunnen, maar je moet goed kijken wat de risico’s zijn”, Aldous Ruthe.

Source link

Previous articleHuurprijzen in vrije sector stijgen mee met lonen in plaats van met inflatie
Next articleDwayne “The Rock” Johnson will not talk to the president: “The plan is done” | Show