Home Netherlands Nigel overleed in tweepersonscel, moeder zit vol vragen

Nigel overleed in tweepersonscel, moeder zit vol vragen

NOS Nieuws

After two weeks, 24-year-old Nigel Hill died in a prison cell in Krimpen aan Den IJssel. Dat zegt de moeder van Hill in gesprek met Caraïbisch Netwerk. Het Openbaar Ministerie meldt dat de man door een misdrijf om het leven is gekommen en verdenkt de celgenoot van moord of doodslag.

Hill shared his cell in prison Krimpen aan den IJssel with a 29-year-old man. Vorig jaar werd die celgenoot voor moord voorediend tot een gegelungstraf en tbs met dwangverpleging.

Volgens zijn moeder wilde Hill niet met anderen op een cel zitten. En dat iemand in Nederland in de cel kan worden omgebracht, vindt ze onbegrijpelijk.

Gisteren is haar son begraven op Aruba, waar hij vandaan kwam.

Moeder van in cel died Nigel zit vol vragen

Since 2004, prisoners with twee or more men in een cel have been placed. Op dit moment moet 31 procent van de gedetineerden de cel delen met anderen. Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zijn er sinds 2018 op meerspersoonscellen twaalf ergesige incidenten geweest, zoals gijzeling, zelfmoord of gewelde geweld. Maar nooit eerter bracht iemand een celgenoot om het leven.

De gegelungsdirekteur bebeilt welke gedetineerden samen op een cel komen. Daarvoor gelden zogeheten contraindications. Dat wil zeggen dat als iemand vorvamen voormeinde zijn psysicheski tadstand, het pleegde delict of zijn gezondheid niet in staat is een cel te delen, de gegelung kan besluiten dat de gedetineerde een cel voor zijelder krijgt.

Er gelden geen harde voorden voor het toekennen van een eigen cel aan een gegelgene. Gedetineerden kunnen aangeven alleen te willen zitten maar daar hoeft geen gehor aan gegeven te worden.

Grote risico st

Criminalist Miranda Boone doesn’t mince words to say that it isn’t. “Ik vind dat we gewoon hele grote risico’s nemen. Die contra-indicatie zijn niet hard en tbs is geen contra-indicatie.”

Boone vindt het kleine aantal incidenten geen reden tot optimism. ”Gedetineerden voelen zich heel vaak onveilig op een meerpersoonscel. Mensen bring veel tijd door op hun cel, waarbij de ruimte beperkt is.”

Zij Advisorert om gedetineerden zelf te laten cheriens or zij een cel willen delen. ”Er zijn ook gegelnenen die blij zullen zijn om een ​​cel te delen, die het het gegens niet fijn vinden om achttien uur alleen door te brengen. Dus doe het op basis van vrijwilligheid.”

De DJI waar de prison in Krimpen onder valt, laat weten mee te leven met de nabestaanden van het victim maar kan niet ingaan op induhelijke vragen over de zak. Er lopen meerdeer mørgende naar wat zich in de gegelung heeft afspieled.

Ook de advocaat van de suddaske wil op dit moment niet regenbijen.

Source link

Previous articleEindelijk gaat de lentezon schijnen, ook paasweekend veelbelovend | Binnenland
Next articleZeker zeventien doden door tornado’s en gewes stormen in VS, dak van concertzaal ingestort | Buitenland