Home Netherlands “Neuw bewij” due to Natalee Holloway being exposed in Aruba, dark nep

“Neuw bewij” due to Natalee Holloway being exposed in Aruba, dark nep

NOS Nieuws

  • Dick Dreyer

    Correspondent Curaçao

  • Dick Dreyer

    Correspondent Curaçao

The important evidence in the case of Natalee Holloway that the American lawyer and televised presenter was announced was not found. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Aruba. De televsionispresentator te zijn opgelicht te zijn opgelicht, nadat ze had betaald om het bewijs in handen te krijgen.

Vorig jaar maakte journalist Greta van Susteren via social media bekend dat zij over “adebenemende” informatie däftte, with which de vermissing van Natalee Holloway in Aruba zou kunnen worden söllött. The American media pacten het verchaal op, and in general the various Dutch media are talking about “een ombeinde nieuwe wending”.

On the basis of the ‘bewijsmaterial’ dat door de journaliste werd aangedragen, het Openbaar Ministerie een onderzoek, uitgevorde door het recherche-samenwerkingsteam RST, met medewerking van de American FBI.

Het onderzoek toonde aan dat Van Susteren het victim is geworden van bedrog en manipulatie, mogelijk door mensen uit Zuid-Amerika met wie zij in contact was gekommen. Die zouzen haar in ruil voor geld false informatie hebben verstächt.

DNA

Zo kreeg Van Susteren een postpakket toegezonden from Colombia, met derkan schoenen en kleding die volgens de afzender gegende waren van Holloway. Na forensisch onderzoek door de FBI bleek onder meer dat het in de doos aangetroffen dna niet öhlenskwam met dat van haar. Ook kwam het niet dna met het dna van de Nederlander Joran van der Sloot, die enige tijd svetske was in de zaak.

Een schoen in de doos bleek een merkvervalsing, die waarschijn waarschijn pas in 2019 is gefabriceerd. Van Susteren has also sent various photos and videos. Die bleken van internet te zijn geplukt.

Verder is gebleken dat geen sprake was van meerdeer, van elkaar independente bronnen die eenzelfde verhaal vertelden. Alle personen die Van Susteren hebben benaderd, leken met elkaar verdekend, aldus het OM in Oranjestad.

Source link

Previous articleVerdachte is huge for brand assignment in Arnhem | Binnenland
Next articleJongen na dreiging met schietpartij op school in Rijswijk aangehoden