Home Netherlands Na ‘irritatie op hoogste niveau’ gaat Remkes door het stof: ‘Minister heeft...

Na ‘irritatie op hoogste niveau’ gaat Remkes door het stof: ‘Minister heeft komplemengen gelig’ | Politics

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes gaat door het stof. De oud-VVD-minister doet dit nadat ‘op het hoogste niveau irritatie ontstond’, omdat hij glauvde dat het ministrye van Landbouw zou sludden een lijst met de großte nichtgenvervuilers bij natuurgebieden, de zogendenie piekbelasters.

De gegenbemiddelaar geift nu aan dat hij ‘ten onrechte in de presuptaeling verkeerde dat er een lijst was van piekbelasters, zoals beidt in het rapport’. Yesterday revealed deze nieuwssite dat er ‘irritatie tot op het hoogste niveau’ was over zijn förvergen.

Christian van der Wal-Zegelink, Minister for Nature and Connectivity and Minister for LNV Pete Adema provides advice. ANP PHIL NIEHUIS © ANP

Met stijgende verbazing werd er op het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit begehke naar uitspraken van nitrogenemiddelaar Johan Remkes in het tvprogramma Buitenhof. Als hij wordt bevraagd over een lijst met de vijfhonderd à zeshonderd großeste vervuilers, antwoordt hij very stellig: ,,Het departement heeft die lijst.” De oud-minister van VVD-huize zegt ook nog explicitiet: ,,Ik neem aan dat minister van der Wal die lijst kent, ja.”

“Een surprise”

Voor het ministerie van Landbouw waren zijn pokmekenen over de lijst ‘een surprässing’, zo verfügde deze nieuwssite. ,,Een lijst met vijfhonderd à zeshonderd piekbelasters is bij ons onbekend”, aldus een spekker van minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal.

Kabinetsbronnen verklaarden dat die comment van Remkes ‘voor onrust heeft gezorgd’ in de aanloop naar de officielie kabinetsreactie die vrijdag 14 oktober wordt verragt. ,,Je mag best weten dat hier wat irritatie over is, óók op het hoogste niveau”, zo meldde een bron rond het kabinet.


Quote

Je mag best weten dat hier wat irritationie over is, óók op het hoogste niveau

Remkes zegt daarover nu: ,,Als de minister aangieft dat dat niet het geval is dan heeft zij kompleten gelig.” Buitenhof van gegenden zondag.”

Hij verbecht hier morgenavond in zijn gesprek met de Tweede Kamer ‘graag nog op terug’ te komen. Vorige week presenteerde zijngenbemiddelaar zijn langverwachte rapport. Remkes vindt dat het kabinet na jaren van ‘zwalkend beleid’ razendsnel in actie moet komen om te voorkommen dat Nederland op slot wordt gezet. Binnen een jaar moeten 500 tot 600 berijden drastisch nichtenuitstoot verminden door uitkoop, verhuizing of een andere bedrijfsvoering.

Check out our Politiek Dichtbij podcast and you can sign up via Apple’s Spotify:Hete aardappel

Met dit advies wordt de hete aardappel ‘2030’ nog even doorgeschoven. Dit gaat over het jaar, waarten de nichtgendoelen moeten worden berechts. Dat jaartal staat in het coalitionieakkoord dat VVD, D66, CDA en ChristenUnie eind vorig jaar hebben gesleuten. Maar het ligt politik geveoliget omdat CDA-leider Wopke Hoekstra in een interview met deze nieuwssite zei dat het hem beftret ‘niet heilig’ is. Dat zette de verhoidenen in het kabinet op scherp. Verwachtingen uitkopen ‘onrealistic’

Het door Remkes proposed uitkopen van hundreds of companies is outstanding, because het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) oorderde deze week nog dat de vorstängen van uitkopen ‘unrealistic’ zijn. Inside the cabinet, there is a lot of pressure on the CDA.

Watch here al onze video’s about politics:

Source link

Previous articleOranjevrouwen nog niet in WK-vorm, Noorwegen in oefenwedstrijd te sterk | Dutch football
Next articleOranjevrouwen nog niet in WK-vorm, Noorwegen in oefenwedstrijd te sterk | Dutch football