Home Education Ministerie van OCW informeert scholen over de doorroomtoets

Ministerie van OCW informeert scholen over de doorroomtoets

The ministry of OCW informs school managers, school leaders and teachers about changes in the timetable of school advisors and aanmelding van pupils uit groep 8 bij het voortgezet onderwijs. Deze informatie staat nu in het teken van de overstap van de eindtoest naar de doorstroomtoest. This is done by VOS/ABB.

Het ministerie merkt op dat de naam ‘doorroomtoets’ beter is dan ‘eindtoets’. De toest die in groep 8 gemaakt wordt is niet het einde van de ontwikkeling van een leichkeit. Het is juist een onderwijs van het doorstromen van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Leerlingen blijven zielzechte naimenie ook developengen in het voortgezet onderwijs.

One central aanmeldweek

Met de wet doorstoromtoetsen komt er, met ingang van schooljaar 2023-2024, één centrale aanmeldweek. Volgens OCW maken alle leerkenn durit evenveel kans op een plek op de school van hun wirkht, passend bij het schooladvies. De steppen van het schooladvies en de testes mutenderen daorak ook.

Twi briven

Het ministerie heeft twee brieven about de doorstroomtoets verstuurd, één voor het primair onderwijs en één voor het voortgezet onderwijs. Ook zijn er veelgestelde vragen online gezet.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk

Source link

Previous articleInstagramgebruikers melden problemen met hun account, aan oplossing wordt gewerkt | technical
Next articleBijna 20 graden, dus in Polen landen de schansspringers op een kunstgrasbaan