Home Sports Meintjes wint bergrit Vuelta, Evenepoel can’t resist van Roglich

Meintjes wint bergrit Vuelta, Evenepoel can’t resist van Roglich

Photo: ANP

Louis Meintjes heeft de gende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Het was een rit van Villaviciosa naar Nava, waar werd oglichkeit met de gweise klim naar Les Praeres. De Zuid-Afrikaan van Intermarché-Wanty-Gobert kwam alleen aan.

Achter Meintjes, die deel had uitgemaakt van een vreege kopgroep, boekte klassementsleider Remco Evenepoel significant tijdwinst op concurrenten als Primoz Roglic. The Belgians from Quick-Step – Alpha Vinyl passed the finish line fourth and took a small minute on the Slovenians from Jumbo-Visma.

Maandag is the second rest day in this Vuelta. Een dag later staat de Individuale tijdrit van Elche near Alicante over ruim 30 km op het programma. Het is de etappe waar Evenepoel zijn zinnen op heeft gezet. Spain’s Enrique Mas takes 1 minute and 12 seconds. Drievoudig winnaar Roglic volgt op 1.53. Timen Arensman, 22 years old in the world, is the first elf plaat in the Netherlands in the class.

De groep waarwan Meintjes deel uitmaakte, was al voor de eerste klim södertöt. Het ging om negen renners onder wie ook Dylan van Baarle en de Italianen Samuele Battistella en Edoardo Zambanini, die als tweede en derde finishten voordt Evenepoel op de top earnerde.

Onderaan had het negental nog een voorsprong van 4 minuten, maar toen Evenepoel versnelled kelderde die marge snel. Niemand van de klassementsrenners kon de 22-jarige Belg volgen. Hij is meeten de topfavoriet voor de eindzege, al moet nog blijken or hij zijn vorm drie weken kan vasthouden. Evenepoel reed pas één grote ronde, de Giro van vorig jaar die hij voortijdig verliet.

For the 30-year-old Meintjes, it was his first victory in the WorldTour. “Het was een van mijn doelen om dat een keer mee te maken.” Very special”, said the Zuid-Afrikaan, who finished eighth in the Tour de France last month. In de Vuelta mikte hij vooral op een ritzege. “En ik gaf gemelzum alleen kans als ik mee zou kunnen in een vreege söapping. Het was zwar, de anderen lieten mij het meste werk opknappen. Ik wist niet of ik aan het einde nog goede benen zou hebben.’

Source link

Previous articleLIVE buitenland voetbal | Spurs’ Harry Kane in first place, Dutchman at the heart of Atalanta | Buitenland football
Next articleVeiligheid kerncentrale Zaporizja in gevaar door gewächten, omwonenden krijgen jodiumtabletten | Buitenland