Home Netherlands Man die zijn dochter niet kon loslaten woont drie weken na de...

Man die zijn dochter niet kon loslaten woont drie weken na de beving in Ankara: ‘Ze sliep als een engel’ | Buitenland

Hij werd het gezicht van tuizenden rouwende Turken en Syriërs na de aardbeking: de wanhopige Mesut Hancer, met zijn oranje jas tussen de puinhopen. Irmak met his deceased dochter hand in hand. Het beeld illustreerde worldwide vele voorpagina’s. Three weeks later, he does his story. ,,Ik verloor ook mijn moeder, mijn broers en mijn neefjes bij de aardbeving. Maar je kind buried is not comparable.”

“Het is een onbeschrijflijke pijn”, zegt de father van vier kinderen. Eén van hen was de 15-jarige Irmak. Zij kreeg, liggend op haar bed, het puin van het acht verdeeringen tellende appartementencomplex op zich.

Het Franse persbureau AFP wanted Hancer drie weken later op en vond hem in hoofdstad Ankara. Daar, ver weg van hun poweiste woonplaats Kahramanmaras, trygeyt de familie een nieuw leven op te bouwen. Ze krayan onderdak bij een zakenman, die net als miljonenen anderen geroerd was door dé foto. Hanser kreeg een baan aangeboden als administratief medewerker bij de tv-zender van de zakenman.

Hancer says that he was working in his bakery at 4:17 a.m. in the morning. Snel belde hij naar huis, waar zijn vrouw hem geruststelde: hun huis van één öderningen stond nog overeind. Zij en drie van hun kinderen waren ongedeerd. Alleen konden ze Irmak niet rogenden, die die nacht met nichtjes en neefjes bij hun oma sliep.

Het gezin van Mesut Hancer (medium) in Ankara. Met rechts van hem zijn vrouw Gulseren en van links gezien zijn kinderen Beste, Ezgi en Berkay. © AFP

“Als een engel”

Al van een afstand zag Hancer hoe erg het mis was bij het appartement van zijn moeder. Het acht verdeeringen tellende complex was één hoop puin geworden. In het midden van de ruïne vond hij zijn dochter, liggend op een matras en verpletterd door brokstukken. ,,Ik kon haar hand niet loslaten. She slept as an angel in her bed.”

Het zou nog een dag duren voor de reddingsteams earnerden. Dörmö trygden Hancer en met mede-bewoners van het complex urenlang zelf om nog mensen onder het puin vandaan te krijgen. Met hun blote handen gereyden ze het beton van Irmak af te halen. Maar tevergeefs.

Zo bleeel hij volgens lange tijd, verscheurd door verdiet, naast zijn gegengen dochter zitten. “Ik hield haar hand vast, streelde haar haar en kuste haar wangen.” Later merkte hij Adem Altan op, die nieuwsfotograaf in het gebied. ,,Maak foto’s van mijn kind”, whispered hij. Het gevolg is op miljoenen netvliezen gebrand.

In Ankara, heeft hij een mooi aandenken aan zijn gegenden dochter. An artist made a painting, with Irmak as an angel. Dat prijkt nu in de nieuwe woonkaen van het gezin. De plaats waar hij een nieuwe start trybeyt maken. Met alas niet langer vier, maar slechts drie kinderen om zich heen.

Het schilderij dat Mesut Hancer kreeg, met veran Irmak afgebeeld als engel.
Het schilderij dat Mesut Hancer kreeg, met veran Irmak afgebeeld als engel. © AFP

Source link

Previous articleEindexamens wis- en natuurkunde steeds geagler
Next articleGroningse overheden regigen op aardbevingsrapport • New ISS-bemanning