Home Lifestyle Maaike Hartjes’s stripbook over a burnt-out animated film

Maaike Hartjes’s stripbook over a burnt-out animated film

In 2018, he wrote a comic book by Maaike Hartjes about burnout and birth, Dogbook that burns out, wordt een internationale animatiefilm gemaakt door de Amsterdamse animatiestudio Pupil. De animatiefilm van een half uur, getiteld I’m OK: The Burnout DiaryIt will be ready in the second half of 2023, thinks Hartjes.

Ze is nauw berkent bij het maken van de film, he says. “De dagboekvorm van mijn stripboek zit er niet in, maar wel mijn verhaal over een tekenares – niet Maaike, dat was te Nederlands, maar Maya – die door drukte, sociale-media-stress en haar perfectionisme een burn-out krigt.” Maya’s biggest worry, Studio Pupil’s synopsis says, is that it “can’t be perfect.” Ze worsttelt om te accepteren dat ‘goed genoeg’ maybe wel echt ‘goed genoeg’ is.

Hartjes (1972). In Brussels worden de bewegende beelden, met 2-dimensional handgetekende computeranimatie gemaakt. De reden advorvo is dat de film deels Nederlands en Belgisch gefinancierd is.

A game for patients

Aanvankelijk was er sprake van dat aan de film for het algemene public – „entertainment, zeg maar”, aldus Hartjes – ook een online program en een game coupled zou worden met hulp voor burn-out-patiënten. Maar of, en in welke vorm dat precises gaat geberen is nog onduidelijk, aldus Hartjes. In 2020, the animation project “I’m Perfectly Fine – Burnout Diary” was awarded the Trickstar Business Award for this innovative project at the Stuttgart International Animation Festival in Stuttgart.

Hartjes werkt al een jaar of vier mee aan de film, met name aan het ontwerp van de collageformierde achternoden. “Na het erijen van mijn.” Dogbook that burns out nam Studio Pupil contact op, of we er niet een animatie van maken konden.” Het Amsterdamse filmproductiebedrijf Submarine is a co-producer.

Look at the photo of the submarine: Een studio uit Amsterdam verovert de worldld

Burnout: Taboo

The animated film “Burnout Diary” dies in several talents, in French and English, in the best way for cinema, broadcast and television, such as Hartjes. Tot nu toe hebben de Belgische omroepen RTBF en Canvas de film aangekocht, en zenden hem uit in 2023. Andere omroepen, ook Nederlandse, likken nog afwachtend. Maybe, zegt Hartjes, “omdat ze zich nog niks voor kunnen stellen bij een animationfilm about burn-out”.

Burnout is Zoals Hartjes in his interview NRC over het boek aangaf, nog altijd een taboe-onderwerp. “Er wordt veel te nieuwegke naar een burn-out gebekeit”, ze ze daarover. Doordat ze een burn-out heeft gehad, met een lang genezingsproces, is ze een ander mens geworden. Ze staat nu gelukkiger in het leven als zzp-er, “with minder stress en meer rust”. Het was een rottijd, “maar nu ik erop terugkijk, overheerst vooral blijdschap.”

Maaike Hartjes is bekend geworden through her autobiographical strips with een simples gegenante figurtjes, die wel stokpoppetjes zijn geenböm. Haar dagboekstrips werden onder meer in NRC Next an Viva published. Ze won the 2016 de Stripschap Oeuvreprijs. The strip “Burn-out Dagboek” was made in German.

Source link

Previous articleUkraine meldt ‘bloederige post’ bij meerdere Europeane embassies
Next articleThe discussion about lekken in The Hague laait weer op, maar bilbeit permanente worsteling