Home Sports Langzaam gaat Amy Pieters vooruit: ‘Volgende stap is dat ze weer leert...

Langzaam gaat Amy Pieters vooruit: ‘Volgende stap is dat ze weer leert praten’

This time we have a table. Ze knikt naar hem, lacht af en toe intemmend. Soms is een glimp te ontwaren van de oude Amy. Peter Pieters was able to get the most out of his life.

Maar aan de andere kant: zijn dochter, die komende zaterdag haar nationale wielrentitel op de weg niet zal kunnen verdedigen, is niet de oude. “It’s a very long way.”

Zoals ze afgelopen zondag aan de cuukentafel in haar ouderlijk huis aanschuift, zittend in een rolstoel, is Amy Pieters nog lang niet de Amy die ze was vóór 23 сьнежня, de dag waarop ear in zwareeenma vaed beaeenma vaen beaeenmaen.

Het is nog altijd de vraag in hoeverre ze, na het hersenletsel dat ze opliep, ooit weer de oude zal kunnen worden. Als vader Peter haar arm even aanraakt, kijkt ze op en lacht ze naar hem. Praten kan ze nog niet.

Do not stop long

However, the progress of the family is well established, the family will not be laughed at outside the world. Zeker did not come to the NK era, but in 2021 he will share the title of the pact with the title of the player. “Mensen benieuwd hoe het met haar is.”

What does he have to do with it? “Er is mondjesmaat progressie. Ze revalideert in Dordrecht, maar in de weekenden is ze nu thuis. Ze komen haar vrijdag brengen en wij brengen haar zondagavond weer terug. Dat is nu heel fijn. En dat is ook, da goed voor ha je dobra “.

The flinke vooruitgang ten opzichte van half maart, de period vaarin ze net ontwaakte. “Ze werd wakker op een heel laag niveau. Er kwam heel weinig reactie uit haar. Heel langzaam is dat de laatste maanden verbeterd.”

“Ze moest eerst zelf leren ademen, vervolgens moest ze leren eten en nu eet ze eigenlijk al volledig met ons mee. De volgende stap is dat ze zelf leert praten.”

Ze is nog deels verlamd. “Haar rechterarm en rechterbeen, dat gaat nog niet. Ze moet overal bij goholpen worden. Maar we blijven hoop houden. Ook de behandelend artsen zien vooruitgang.”

Communication is a good opportunity. “Ze begrijpt koni meer als je iets vraagt. Dan knikt ze ja of nee. Je merkt ook koni meer dat ze haar eigen wil weer heeft. Dat ze af en toe nee zegt. Wil je eten? Nee. Maarze onnks alles is. Optimistisch , vrij vrolijk in de omgang ».

Verbingingen

It is frustrating for the family to be happy: the art can be very interesting over the future. “Aan hersenen kunnen we niets doen, zeggen ze. Dat moet vanzelf gaan. De verbindingen moeten vanzelf weer gelegd worden en dat heeft tijd nodig. Ze zeggen tegen ons dat als er tien patiënten binnenkomende met exact tien heten veze verzeen met ecten we can go ».

“We hope that the date will come to the fore, that there is a revalidatiecentrum (Daan Theeuwes Centrum, red.) Voor jongere mensen. Daar kan het echt snel gaan, dan is er vier uur per dag aandacht, ook om alles tegelijk te leren. , praten. “

Ondertussen gaan de gedachten van de familie nog altijd liever niet uit naar de val en hoe deze precies ontstaan ​​is, ook al blijven er vraagtekens over bestaan. En ook over de aansprakelijkheidskwestie is nog niet alles gezegd, maar haar naasten concentreren zich liever op het herstel dan daar nu druk mee te zijn.

“Die wielrenner Stig Broeckx? Die had heel ander hersenletsel, maar hij boekt na zes jaar nog steeds vooruitgang. Ik teken ervoor als Amy zover kan komen.”

Source link

Previous articleThe new director of the Rathenau Institute is Leidse Hoogleraar Eefje Cuppen
Next articleArcelor Sterkste Stijger in positive AEX, Just Eat onderaan