Home Business KLM schrapt vluchten vanwege oorlog in Nagorno-Karabach

KLM schrapt vluchten vanwege oorlog in Nagorno-Karabach

Foto: ANP

KLM schrapt vluchten vanwege de oorlogsuitbraak in Nagorno-Karabach. De maatschappij heeft besloten voorlopig uit voorzorg niet meer door het luchtruim boven Armenië en Azerbeidzjan te vliegen. Daardoor konden er dinsdag meteen vijf vluchten naar Azië niet doorgaan.

Het gaat om de vluchten van Amsterdam through Taipei naar Seoul en van Amsterdam naar Hongkong, Beijing en Tokio. Volgens KLM was de KL863 naar Tokio al onderweg. Die moest terugkeren naar Amsterdam. Verder zijn er ook nog meerdere vluchten vertraagd.

Azerbeidzjan viel dinsdag Nagorno-Karabach aan, een Azerbeidzjaanse regio waar voornamelijk Armenen wonen. KLM wil geen risico lopen en benadrukt dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft. In 2014 werd vlucht MH17 van Malaysia Airways nog neergehaald boven oorlogsgebied in Oekraïne. Bij die ramp kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie veel Nederlanders.

KLM probeert de totale impression van de nieuwe maatregelen nog in kaart te brengen en zegt klanten zo snel mogelijk te informeren. “We realiseren ons dat er veel vragen zijn die we nu nog niet kunnen beantwoorden. Zodra er meer zicht is op de impression van dit besluit en er meer duidelijkheid kan worden gegeven, dan zal dit through de gebruikelijke kanalen gecommuniceerd worden.”

Previous articleDe zware erfenis van Rutte IV: Omtzigt I of Timmermans I kan niet te onerous van stapel lopen | Politiek
Next articleKlant die graag als chihuahua in hoekje zit, beticht sm-meesteressen van diefstal: ‘Dit is buitenproportioneel’ | Binnenland