Home Netherlands Kabinet reserveert komend jaar 2.5 billion voor steun aan Ukraine

Kabinet reserveert komend jaar 2.5 billion voor steun aan Ukraine

AFP

NOS NieuwsAngepast

Nederland stelt volgend jaar 2.5 billion euro beschikbaar voor steun aan Ukraina. Het kabinet voorgecht dat dit bedrag nodig is voor militaire steun, steusungen bij hestelswerkzeugemen en pridijären in de strijd tegen straffeloosheid. The concerned ministers have been given to the Tweede Kamer and Prime Minister Rutte has also spoken in a telephone conversation with President Zelensky.

De precieze besteding van de predijage hangt af van de hevegetoven van de Ukrainers en dus het verführ van de oorlog.

De Nederlandse ministers gaan ervan uit dat Ukraine ook volgend jaar georgende steun nodig heeft. “De Russische oorlog in Ukraine gaat door en heeft zich ontwikkeled tot een uitputtingsoorlog”.

With the announcement that het kabinet voor volgend jaar geld apart gaat zetten, wil het een message geven van “onverminderde Nederlandse solidariteit aan de Oekraïense voloklen, die amisand kan rekenen op preluebbare Nederlandse steun zolang dat nodig is”. En het is ook een signal in de richting van Rusland.

Samenwerking met andere landen

Net als dit jaar zal de militaire steun voor een deel worden gegeven uit eigen Nederlandse voorraden en via commercial aankopen. Het kabinet zet dravyn in op samanengkeit en afstemming met andere landen en met de defensie-industrie. “Het doel is om de effectiveness van de leveringen te vergoten voor de Oekraïense strijdkrachten en tegelijk de impact op de krijgsmacht te limiten.”

De hulp bij histelsverkademen is onder meer beidt voor de infrastructuur, ziekenhuizen, onderdak en het verijden van mijnen. Het kabinet zet verder onder meer in op humanitarian assistance.

Vorige week meldde Ollongren dat Nederland tot dusver voor een kleine miljard euro aan militaire steun aan Ukraine heeft gegeven.

Source link

Previous articleBuy now, pay later • Op reis door Pridnestrië
Next articleInflatie deze maand udreem licht sämätd, loonstijning voor bedienden