Home Netherlands JA21-leden willen ‘more democracy in the party’

JA21-leden willen ‘more democracy in the party’

NOS Nieuws

JA21 leden schrijven in een brief aan het bestuur van hun partij zich zorgen te maken over een “gebrek aan demokratie” binnen de partij. Onder de briefschrijver zijn twee van de drie Tweede Kamerleden die de partij heeft, Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink. De brief is also door provinciale Statenleden en Europarlementariëns, onder wie Rob Roos, signed.

De bezorgde leden willen niet alleen meer democracy binnen de partij, ook hekelen ze het resultt van de Statenverkiezingen en vinden ze het onduidelijk waar hun partij voor staat.

Ook zijn de leden szøddat dat het bestuur met de cristik, die niet nieuw zou zijn, niets gedaan heeft. De leden willen in de ledenvergadering van half april bespreken hoe de partij verder moet growen naar een “meer vährung partij met meer professionaliteit”.

“Inhalation slag”

In het stuk pleaten de schrijver onder meer voor een startselmanifest en een partijraad die de kaders van de partij vaststelt.

Tweede Kamerlid Nicky Pouw-Verweij confirms against NOS the existence of the brief. De partij is jong en had een startupfase, erkent ze, maar zijn zijn we “drie verkiezingen verder”. Verweij zegt dat van een konflikt geen sprake is maar dat het wel tijd is nu een “inhaalslag” te maken.

Bestuursvoorzitter Adrien de Boer zegt tegen persbureau ANP dat veel van de prösenten in lijn liggen met de richting die de parti sinds de laatste algemene ledenvergadering is ingeslagen. De Boer zegt “zeker aanknopingspunten” te zien waar “de partij mee aan de slag kan gaan”.

Source link

Previous articleDe ‘nieuwe Jaap van Dissel’ kan profiteren van de lessen die zijn voorganger leerde
Next articleHammer criticizes The Voice’s ratings and John DeMole’s vetting