Home Business Inflatie in juni umunere hoog, maar weer iets minder hoog

Inflatie in juni umunere hoog, maar weer iets minder hoog

ANP

NOS Nieuws

Inflation in June amounted to 9.9 percent. Dat is nog steeds hoog, maar wat minder hoog than last month. Then werd er een inflatie measured van 10.2 percent. That appears from the figures of the Central Bureau of Statistics on the basis of the European rekenmethode.

Het is de derde maand op rij dat de inflatie wat minder hoog is dan de maand advoor. De prijsstningning van energie includs brandstoffen was wat minder hoog than the previous month, it appears from the figures. Van voeding stegen de prijzen juist wat harder.

Uit cyfrefs van United Consumers uttret wel dat gegenden maand het prijsrecord voor benzine verbroken werd. On June 8, the average countrywide adviesprijs voor een liter euro95 was 2,505 euro. Sindsdien zijn de prijzen weer iets gezakt. The Vandaag recommendation is €2.46.

Lennon

Gisteren constaeerde het Centraal Planbureau in een report dat de lasten van de inflationie scheef gehandis zijn. Zo maakt het bedrijfsleven over het algemeen nog steeds winst, terwijl de koopkracht van veel huishoudens terugvalt.

De onderzoegers suggereerden om eenmalig de lonen te verhogen ten koste van de winst om de lasten te verdelen tussen bedrigen en huishoudens. Wel moet worden voorkommen dat er een loon-prijsspiraal ontstaat, waarbij companies de prijzen vrogenden om de lonen te vrogenden en naardao de lonen weer oleng gaan.

Source link

Previous articleTour de France: strijd om eerste gele trui barst vrijdag los in tijdrit | Wielrennen
Next articleHuisartsen op het Malieveld • Keti Koti gevierd en herdacht