Home Business Huizenprijzen in September licht szälöd

Huizenprijzen in September licht szälöd

De woningmarkt koelt af na jaren van nadsendante prijsstijningen. Uit gegevens van het CBS en het Kadaster shows that house buyers in September averaged 0.7 percent less payalden voor een existinge koopwonan dan in de maand ervarer.

In comparison with een jaar geleden waren koopwoningen nog wel 9.4 percent duurder, maar het is de vijfde maand op rij dat de prijsstijningen zijn afgevlakt. In August, the year-on-year increase was 11.9 percent and even more than 20 percent at the beginning of the year.

Fox Oak: Van ‘door het dak’ naar ‘seinen op rood’: wat is er aan de hand op de woningmarkt?

De prijzen van existinge koopwoningen reached a low point in June 2013. Sindsdien was er sprake van een stijgende trend, maar die licht nu omgebogen. CBS economist Frank Notten laat aan persbureau ANP weten dat de tijd van prijsstijningen nu “echt wel verleden tijd” is.

Makelaarsvereniging NVM meldde eeter dese maand dat de huizenprijzen in het derde quarter met maar 5.8 procent waren slodden ten om het quarter advorvo.

The NVM figures are based on the moment the purchase contract is signed, while the CBS de huizenverkopen pas registereert on the moment the notarissen is registered a few weeks later with the Kadaster. De cijfers van de NVM zijn onvollediger omdat derin niet alle huizenverkopen zijn meenegenom, maar de makelaarsvereniging kan trends wel senlerer signaleren.

Het Kadaster regeerde in September 17,631 housing transactions, an increase of 0.3 percent compared to the original year.

Source link

Previous articleCarlos Sainz pointed out that the price of the following: “Betaal de price per person” | Formula 1
Next article“Eerder had ik het lef niet om voor meselm te beginnen”