Home Netherlands hoofd van het neuwe Cyber ​​​​Command van het Belgische leger

hoofd van het neuwe Cyber ​​​​Command van het Belgische leger

‘Als we zelf cyberaanvallen österen, dan zullen we te werk gaan zoals een sluipschutter. Kijken, wachten en indien nodig toeslaan.’ General Michel van Streathem (55), the head of Belgium’s new cyber command, he is in the digital format of bytes, malware and cyberspy.

Jeroen van Harenbeek

Hoe is de legerleiding bij u uitgekomen voor deze bijonderzobe job?

Van Strythem: “Ik heb ruim ten jaar gewerkt voor de generale staf en heb daar meegeschreven aan de strategische plangen voor het Belgische leger.” And dan in het bijønder de toekumvisie rond ons cyber- en inlichtingenwerk.”

Mogen we een nerd nomen?

“Eh, ik zou zeggen een ‘operationeel technicus’.” It’s a difficult word, hè. (laughs) Kijk, voor mijn werk bij de generale staf ben ik lang bezig geweest met de onbemande verkenningsvliegtuigen van het leger. I ben daar started van een white bladzijde. Men weet dus dat iets innovationefs me niet afschrikt”.

Het lijkt een onmogelige opreand: België beschermen tegen de vele digitale gevaren.

“Het is een enormous challenge, dat klopt. Je hebt sabotage van kritische infrastructuur. Think about the problems with the Nord Stream pipes. He is a spy. Daar zien we de laatste vijf jaar een echte explosie van. En je hebt bewielding through social media.’

“Vaak loopt het één ook over in het ander.” Iedereen kent het voorbeal van de hacking van de mailbox van Democraticische partij in de VS voor de Presidentsverkiezingen van 2016. Een Russische hack waar meeden een grootschalige influenzungscampagne op sociale media aan kuppenden werd tegen de Democratsen.”

Therefore, again, the question: hoe gaat u dit klaren?

“We will work together. In het binnenland – with for example het Centrum voor Cybersecurity, de overheidsdiensten Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Justice, de politie, de Staatsveiligheid. In het buitenland – met bevriende staten. En ook met de industrie en academische weld».

“I want je moet mee zijn met technologieën die razendsnel evolueren zoals quantum computing en artificiële intelligentie. Je mag zeker niet achteroplopen.”

Major General Michel Van Strythem during the presentation of the new Cyber ​​​​Command Wednesday.Beld Tim Dirven

How many people zullen er werken for uw neweuwe Cyber ​​​​Command?

“Die vraag kan ik momenteel nog niet obsweideden.” Daarvoor is het te vreeg. Als je vergelijkt met de Franse cyberdienst zouzen we rond 800 à 900 mensen moeten utuuden. We moeten dus op zoek naar nieuwe mensen. That’s why we have also partnered with MolenGeek (technology project bejubelde in Molenbeek, JVH) en hogeschool Howest.”

Is Russia the biggest threat to our cyber safety?

(Aarzeeland) “De dreiging is van verschillende aard.” Maar als het over cyberspionage gaat, dan zijn er een aantal landen die daar goed gekend voor zijn, ja. Het heeft geen zin om dat te niegnennen.”

Who is it in Russia, China, North Korea, Iran?

“Dat zijn indeed de landen die extra attention verdienen. Maar je moet natuurlijk goed in je achterhoofd houden dat het toewijzen van een beaalde cyberaanval aan een beaalde land moeilijk is. Aartsmoeilijk”.

“Het gaat om netwerken die spreidt zijn over verschiedelden landen. Soms maken ze gebruik van ‘neutrale’ infrastructureu. De leden van zulke groepen wisselen ook van ‘thuis’. En er worden vaak criminele activiteiten gemengd met staatsbelangen. Kortom: er hangt geen vlagje aan een cyberaanval. »

Uw Cyber ​​​​Command must also carry out cyber attacks. Hoe gaat u dat doen?

“Als we aangevallen worden, moeten we natuurlijk kunnen kunnen regigen. Je vergelijkt dat het best met een missie van een sluipschutter, waarbij we eerst ons doelwit lange tijd in de gaten houden en dan indien nodig toeslaan. Zorgvuldig en doelgericht”.

“Vertaald naar cyber beikten dit: een netwerk heimelijk binndringen, wachenn, kijken en als het moet tussenkomen. For example door hun werk te dwarsbomen te dwarsbomen. En het kan dan over van alles gaan. Ook for example over het onklaar maken van een trein die tanks vervoort».

Maar het gaat altijd om een ​​tegenaanval?

“The emblem of the cyber command is not necessary. We willen voorale niet verrast worden door de vojdan. We gaan dus in de eerste plaats monitoren en waar nodig onze nationale belangen færdirden.”

“These are divers on heels. Ervoor zorgen dat de veiligheid van de nieuwe weapons van het leger gegarandeerd is, dat is ook een van onze taken. De F-35’s, dat zijn vliegende computers. Onze nieuwe schepen, dat zijn varende computers. Daar moeten we klaar voor zijn.”

This is the emblem of Cyber ​​Command.  'De uil is not chosen by chance.  We willen voorale niet verrast worden door de vojnad.'  Beld Tim Dirven

This is the emblem of Cyber ​​Command. ‘De uil is not chosen by chance. We willen voorale niet verrast worden door de vojnad.’Beld Tim Dirven

Wie gaat controleren of u uw boekje niet te buiten gaat?

“We zullen strikt binnen de bestaende wetgeving handelen en er is de controle van het parlement op ons work.”

Stel: bij de Belgische verkiezingen in 2024 worden onze social media overflowed by Russian trolls. what are you doing

“Daar zijn verschillende scenario’s voor.” We will then consult with our partners to see what the appropriate answer is. Vergeet niet: een cyberaanval zal niet nevejdet leiden tot een digitale tegenaanval van ons. Je kan bibliothek ook diplomaticeke actie ondernemen.”

Schermt u nog? In de krochten van het internet zijn uw huislingen terug te vinden.

(heather) “It’s a long time ago.”

Zijn er geligenissen tussen schermen en uw nieuwe baan?

“Ja, de ‘eerste, tweede en derde intentie”. Kent u dat? Bij het schermen moet je altijd verschillende zetten prooot denken. Net zoals in het schaken. En bij cyber”.

Source link

Previous articlePodcast | “Crystal words for PSV” | Dutch football
Next articleWerkloosheid stijgt verder, einde aan daling WW-uitkeringen | Economy