Home Netherlands Honduras went to Taiwan • Production of batteries in Europe? •...

Honduras went to Taiwan • Production of batteries in Europe? • Politiek schaakspel in Brabant

Honduras met a diplomatic group with Taiwan

Honduras’ direct diplomatic relationship with Taiwan and China is more detailed. Dat maakt het land bekend nadat de Hondurese minister van Buitenlandes Zaken China heeft besecht. In een verklaring zegt de regering van Honduras dat er maar een China bestaat en dat Taiwan een “unvervreemdbaar deel is van het Chinese grongebied”.

Wat beekent deze ontwikkeling voor Taiwan, en wat beekent het voor de gebleven dertien landen die Taiwan nog officially rekennen?

The geopoliteke strijd om de productione van batteries

Waar worden straks de batteries voor onder meer onze elektrische auto’s gemakt? China, United States of Europe? The battery is now part of a geopolitical battle. Dreigt Europa die te vermelien?

Afgelopen week lancerde de Europese Commissie plangen om de battery production voor Europa veilig te stellen. Het is alleen nog de vraag of die planen effect zullen hebben.

Politiek schaakspel in Brabant: BBB-breekpunt zet VVD for this block

Na de verkiezingen van voorige week is het schaken in de provinciehuizen in volle gang. In Noord-Brabant, it seems that the process is extra complicated: because of the high pressures, the province decided to jaren geleden al dat boeren daar hun stalvloeren volgend jaar austet moeten hebben.

Maar de Brabantse BBB-fractie gooide al de dag na de verkiezingsoverwinning een breekpunt op tafel: het stallenbeleid van de provincie moet van tafel. En dat kan wel eens een heel moeizame formatie gaan letoferen.

Source link

Previous articleTentallen mensen omgekomen door zinken boten bij Tunesië | Buitenland
Next article‘Huilen vind ik cool en stoer, maar ik doe het niet’