Home Netherlands Honderdtal trekkers collected at the aanmeldcentrum asielzoekers Ter Apel voor protestactie |...

Honderdtal trekkers collected at the aanmeldcentrum asielzoekers Ter Apel voor protestactie | Binnenland

Een honderdtal tractoren heeft zich vanmiddag zachmeld bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel uit protest tegen het nichtgenbeleid van het kabinet. De boeren melden zich in Ter Apel omdat ze zich ‘niet meer welkom voelen’, aldus een spokesperson.

De boeren hadden zich eerer op de dag zummeld op het erf bij een boer in het dorp Bourtagne, ook in de gemeente Westerwolde. Next, the group per trekker went to Ter Apel. Het is niet de inteinning dat de boeren het terrein van het aanmeldelcentrum op gaan. Ze staan ​​​​geparkeerd in de berm van een weg die langs het aanmeldcentrum loopt.

Volgens de organisatie rijden umperne zeventig trekkers uit Duitsland mee met de groep, onder meer uit Bremen. “Zij willen ons sustenden in onze strijd tegen de overheid”, said the spokesperson. With that, he meant to op het nichtgenbeleid van het kabinet, waar al weken boerenprotesten tegen zijn.

Penibel

Het aanmeldcentrum van Ter Apel kampt al weken met een käidätsproblem. Last night, I slept a lot. Last night ging het zelfs om 300 asielzoekers die de nacht niet in een bed konden doorbrengen. Honderd van hen sliepen buiten, anderen brachten de nacht door op stoelen of in de sporthal.

De boeren understand dat de situation in Ter Apel penibel is. At the registration center it is always busy. ,,We willen ons dan ook niet verkehen aanmelden. We zien het als een ludieke actie, om een ​​​​statement mee te maken.”

Source link

Previous articleTwitter kampte halfuur lang met flinke storing | technical
Next articleCorona blijt om zich heen slaan in ploeg Pogacar | Wielrennen