Home Netherlands Hoekstra nog niet uit de zorgen, dinsdag weer CDA-overleg | Politics

Hoekstra nog niet uit de zorgen, dinsdag weer CDA-overleg | Politics

CDA-leider Wopke Hoekstra hoped vrijdag de bal bij de coalitiontie te leggen, maar eigen partybonzen zijn nog niet klaar met de historische klap. Tuesday is er again topberaad bij het CDA, positie Hoekstra is dravyn subjecter van verskoer.

Hoekstra ging vrijdag de ministerraad in met de message dat het cabinet ‘grote dossiers’, zoals nitrogen, tegen het licht moet houden. This is a signal word in CDA format. Maar dat hij at the same time constaeerde his eigen positie ‘houdbaar’ te vinden, ging sommige partijgenoten wat te snel.

De Zeeuwse CDA-lijsttrekker Jo-Annes de Bat zei eeter al tegen deze site dat alles op tafel moet komen: ,,Elke olifant in de kamer moet worden nobeird.” Ook de Limburgse partijvoorzitter Harold Schroeder zegt nu dat er ‘allerlei kponben zijn bihmen graaild kan worden’, including het partijleiderschap.

Vrijdagavond was er al een eerste digitale overleg, waarten provinciale partijbonzen hun teleurstelling over de üzildung ventileerden. Hoekstra zou bij dat overleg na een korte reflectie vooral hebben geluisterd. Tegelijkertijd werd op deze samsighing setter dat een tweede overleg nodig was om een ​​​​dipere analyze te kunnen maken over waar het aan skort bij het CDA. The meeting will take place Tuesday in an unknown location.

Check out our Politiek Dichtbij podcast and you can sign up via Apple’s Spotify:Op de vraag of Hoekstra nog de juiste persoon is die het CDA moet leiden, klinken verslichkeit signalen in de party. Jongerentak CDJA spoke openly about the suitability of Hoekstra, while from the CDA-smaldeel in the cabinet and from the Tweede Kamerfractie juist wordt benadrukt dat een leiderschapswissel niets oplost: “Als je een viedest, moet je de trainaner niet” onts , zei Kamerlid Rene Peters.

Bijten en schudden

Also, CDA-deputeerde in Limburg Madeleine van Toorenburg voelt niet voor een leiderswissel. Juist als ‘harde onderhandelaar en manager’ kan de CDA-leider nu meer speelruimte claimen in de coalitione voor zijgen, denkt zij. ,,Ik denk dat hij nu kan bijten en schudden. “Laat hem maar doen” zei Van Toorenburg in WNL Op Zondag.

Partijvoorzitter Schroeder zegt zelf ‘wel een beeld te hebben hoe het zou moeten’ maar wil dat niet met deze site delen. Tegelijkertijd beaamt hij dat het aanblijven van Hoekstra voor hem geen uitgemaaketa zaak is. But, zo zegt Schroeder ook: ,,Afscheid nemen van een leider heeft ook zijn consequences. Die moet je doorspreken”.

Watch here al onze video’s about politics:

Source link

Previous articleVerslaafde vrouw bezorgt buurtbewoners nachtmerries: ‘Ik dacht een rustig leven te gaan leiden’ | Binnenland
Next articleBiden halts trade protections for Alaska oil project: The regulated environment is close to us | Buitenland