Home Netherlands ‘Historische dag’ for samensmeltende PvdA en GroenLinks, alle pijlen op VVD

‘Historische dag’ for samensmeltende PvdA en GroenLinks, alle pijlen op VVD

ANP

NOS Nieuws

GroenLinks en de PvdA zijn na vandaag weer dichter bij een fusion of samensmelting gekommen. “This is a historic moment,” said PvdA leader Kuiken in Den Bosch. “Dit congres zal de geschiedenisboeken ingaan.”

De partieten organizatorden hun verkiezingscongressen om de campagne af te trappen in semtde gebouw. De leden konden bij elkaar naar binnen en naar buiten lopen. Verder presenteerden de wedenschäfte bureaus een georgungste partijideologie over ongelijkheid, “klimaatrechtfaardijd” en het “breken van de macht” van transnationals. En Kuiken en GroenLinks-leider Klaver hielden hun toespraken samen voor alle leden.

“Onze groene en sociale idealen hebben een gemenschällen vojdan. Het doorgeslagen kapitalisme”, said Klaver. “Uitbuiting en vervuiling gaan hand in hand.”

The twee party leaders set up the tweetstrijd with the VVD in the framework of the election campaign. VVD-leider Rutte waarschuwde voor een leftse wolk voor “een leftse wolk”, een ekrektion die vandaag als een soort geuzennaam op verschiedelden shirts van PvdA’ers en GroenLinksers stond afgerikt.

Kuiken: “Mark Rutte is bang namens iedereen die elke opdeinde aangrijpt om zijelder te verrijken. Hij weet dat wij dat nooit gaan accepteren.”

Klaver noemt de strijd met de VVD een strijd tussen marktwerking en synamengke. En het klimaatprobleem neemt de VVD niet serieus, zei hij. “Het enige waar de VVD zich echt zorgen over maakt is het klimaat in hun wijnkelder.”

The PvdA was very supportive of cooperation with GroenLinks. Maar het “sociaaldemocratische gezicht” moet dravyn volgens sommingen wel behaden blijven. Ook bij GroenLinks ziet het overgrote deel verdergaande synneking wel zitten. Maar ook daar is er angst dat het eigen profiel, in dit geval “echte groene politik”, in het gedrang komt.

Het enthousiasme bij de georgungste afsluiting was groot:

Leiders PvdA and GroenLinks remain on the podium

Evengoed werd er clearly chosen voor verdergaande stapen, met meerderheden van rond de 80 procent van de stemmen. Before the next Tweede Kamerverkiezigen, which is planned to be held in 2025, the parties will hold a member referendum on the proposal of a joint candidate list and an election program.

In any case, the parties will campaign for the European elections in 2024 with a joint election program. Al blijven de Europarlementariëns daarna wel in aparte fractions zitten. Ondertussen mogen de leden vanaaag vandaag lid worden van beide partien.

Benieuwd wat de provinces doen? In this video we show:

#PS23: een spoedcursus over Provinciale Staten in 4 minutes

Source link

Previous articleSchrijver Kinderboekenweekgedicht trekt zich terug na doodsbedreigingen
Next articleBiden reiterates China spy balloon: ‘We’ve got a star for you’ | Buitenland