Home Netherlands het moet anders, but it is not clear

het moet anders, but it is not clear

Wopke Hoekstra

NOS Nieuws

Het CDA gaat very hard werken aan het hersler van de verschieden met de achterban. “Iedereen voelt de opraad om iets te doen aan de kloof tussen Den Haag en de rest van het land”, said party leader Wopke Hoekstra at the crisis meeting tussen de landelijke top van het CDA en de provincial voorzitters.

As expected mag hij aanblijven als partijleider. “Zonder twicheber”, zei partyvoorzitter Hans Huibers daarover.

Hoekstra maakte niet keel hoe hij het hestels van vershonen wil aanpakken. “We kunnen niet even op een A4-tje zetten wat er vanaf morgen anders moet. Maar de komende maanden moet dat wel gestalte krijgen.”

Hij gaf ook geen antwoord op de vraag of het CDA het regeerakkoord wil openbreken, for example om de afspraken over de reduction van nichtunguitstoot af te zwakken.

Iets breeders aan de hand

Het gaat volgens Hoekstra ook niet alleen over nitrogen. “Er is iets breeders aan de hand”, zei hij. “We hebben de onvrede, wat er in nallevning spelet, veelt te weinig gehord.”

Het CDA kwam last evening bijeen in a hotel in Maarssen to talk again about het slechte stembusresultat van previous week. Volgens Hoekstra was het “een goed en intensief gesprek”.

Source link

Previous articleWat moet je met dassen onder het spoor? “Uitgraven en weghalen”
Next articleThe 25-year-old voetgager omgekomen na aanrijding in Sprang Kapelle