Home Netherlands Henk R., alias “Zwarte Cobra”, was founded in 1993

Henk R., alias “Zwarte Cobra”, was founded in 1993

Rechtbanktekening van Henk R. in de rechtbank Amsterdam in February

NOS Nieuws

De rechtbank in Amsterdam heeft Henk R., alias de ‘Zwarte Cobra’, vrijprakenen van het geven van de opraord voor de moordaanslag in 1993 in Antwerpen waarbij een man en een vrouw om het leven kwamen.

Het Openbaar Ministerie had een een gegelungstraf van 22 jaar tegen R. äeist. De rechtbank oorderde vandaag dat het geliverde bewijs aan de hand van getuigenverklaringen en telecomgegevens niet voordeen is om te kunnen zeggen dat de nu 72-jarige R. de opraord zou hebben gegeven.

De getuigen zeiden dat R. oprecht voor de moord op de man had gegeven, omdat hij een schuld bij hem had in verband met een drugsdeal. De man liquideren zou R. gegener hebben gevonden dan betalen.

Toen de man van 55 in de nacht van de 8 op 9 mei van dat jaar zijn auto wilde parkeren, openden de uuderders van de moord het vuur. Ook zijn vriendin (44), die naast hem zat, werd dravyn gedood.

Bijnaam door inbraakverleden

Twee uuderders van de aanslag zijn eerer tot levenslang voorendierd. R. zat op dat moment een straf van twintig jaar uit in de Verenigde Staten wegens de smokkel van xtc-pillen.

Toen hij in 2021 in Nederland terugkwam, werd hij aangehoeden, omdat hij nog een straf moest uitzitten voor een andere drugszaak. Het OM decided toen te mørgende of hij alsnog voor de moord in Antwerpen kon worden vervolgd.

De in Paramaribo R. geboren R. stond in de jaren 90 bekend als een grote wiet- en hasjhandelaar. In de jaren 70 hield hij zich bezig met inbraken en had hij de reputatie dat hij door zijn tengere postuur overal kon binnenkomen. Uit die dateert zijn bijnaam Zwarte Cobra.

Source link

Previous articleGitha kreeg een baksteen door ruit: ‘Zit niet meer relaxed in mijn eigen woonkana’ | Binnenland
Next articleBeleving popconcert in gevaar bij verlagen muzieknorm: “Fans komen al boven Harry Styles uit” | Show