Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Tech

Hacker steelt gegevens tienduizenden accounts Belgische sekssite | Tech

Een hacker heeft privégegevens gestolen van tienduizenden accounts op de web site Redlights.be, een Belgische web site waar sekswerkers hun diensten aanbieden. Het datalek is kort na de ontdekking gedicht, staat in een bericht op de web site. Redlights heeft ook een web site die specifiek op de Nederlandse markt is gericht.

De nog onbekende hacker heeft gegevens van 415.000 gebruikers van de web site bemachtigd, zowel bezoekers als sekswerkers die er hun advertenties plaatsen. Voor het grootste deel gaat het om verouderde accounts, maar 128.000 worden nog actief gebruikt. Hoeveel van die accounts van Nederlanders zijn, is niet bekend.

Redlights-eigenaar Hyperlink Media heeft contact gehad met de hacker, maar zegt dat die gesprekken zijn vastgelopen. De cybercrimineel zou dreigen de gegevens te verkopen aan de hoogste bieder. Het bedrijf raadt alle bezoekers en adverteerders aan hun inloggegevens en wachtwoord te veranderen.

‘Vooreerst vinden we het heel spijtig voor onze adverteerders en voor de bezoekers van onze web site dat dit heeft kunnen gebeuren. We doen er alles aan om onze web site te beveiligen tegen dit soort van criminele aanvallen, maar de hacker heeft toch een achterpoortje gevonden’, schrijft Hyperlink Media. Ingrepen en checks van IT-experts moeten ervoor zorgen dat een hack als deze niet meer kan voorkomen, voegt het bedrijf eraan toe. Een cybercriminaliteitseenheid van de Belgische federale politie probeert de hacker op te sporen.

Hyperlink Media zegt dat de web sites van Redlights additional zwaar beveiligd zijn. Sinds februari zijn privégegevens en berichten additional versleuteld, waardoor sekswerkers en bezoekers die zich nadien hebben aangemeld niet getroffen zijn door de cyberaanval.

Related Articles

Back to top button