Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Haags universiteitsgebouw maandag weer open na veiligheidsrisico

Foto: ANP

Het gebouw aan de Wijnhaven van de Universiteit Leiden in Den Haag gaat maandag weer open, meldt de universiteit op haar web site. Het gebouw was sinds vrijdagochtend gesloten vanwege “een verhoogd veiligheidsrisico”. Volgens de universiteit blijkt uit onderzoek van de politie dat “daarvan nu geen sprake meer is”.

Het is niet bekend om wat voor veiligheidsrisico het precies ging. “Wij kunnen ons voorstellen dat de tijdelijke sluiting van Wijnhaven vragen oproept bij onze medewerkers en studenten. We kunnen helaas niet ingaan op de reden van de tijdelijke sluiting. Het school heeft deze maatregel moeten nemen om de veiligheid van onze academische gemeenschap te kunnen garanderen”, zegt de universiteit in een verklaring.

De campus in Den Haag houdt zich onder meer bezig met internationaal recht, vrede en veiligheid. Het gebouw is doorgaans de hele week geopend. Vanwege het veiligheidsrisico besloot het school van bestuur van de universiteit het gebouw echter ook gedurende het weekend gesloten te houden.

Ook twee joodse basisscholen en een joodse middelbare college in Amsterdam zijn sinds vrijdag dicht. Die sluiting had te maken met angst voor onrust vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas. Vermoedelijk gaan deze scholen eveneens maandag weer open. Een besluit hierover volgt later op zondag.

Related Articles

Back to top button