Home Education Gemeente Amersfoort invests further in Rijke Schooldag

Gemeente Amersfoort invests further in Rijke Schooldag

Amersfoort is nominated by the Ministerie van Onderwijs, Cultuur een Wetenschap tot een van de voorlopers voor de ‘Rijke Schooldag’. During een Rijke Schooldag zijn er voor kinderen en jongeren extra activiteiten om zich te developengen. For example extra taalaanbod, muziekles, sport of huiswerkbegeleiding. Het doel is om de (underwijs)kansen van kinderen en jongeren te vergoten. Het ministerie stelt een subsidiebedrag beschikbaar, Amersfoort investeert in addition de eenderwijsbegroting ook extra in de Rijke Schooldag. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder jeugd en primair en voortgezet onderwijs: “In Amersfoort doen we al veel om er voor te zorgen dat ieder kind deselfde kansen kriigt als een ander. Dat kan altijd nog meer en beter, maar dat we nu al zijn gegelen tot voorloper is een groot compliment voor alle partners in de stad die hier aan werken. With the extra money, we can support as many children and young people as possible in further developing their talents.”

Gelijke Kansen Alliantie

Amersfoort is nominated tot voorloper, omdat er in de stad al veel naschoolse en extra activiteiten organizand worden worden. In the next three years, the municipality works together with onderwijs, social partners and the Gelijke Kansen Alliantie aan het organizeren van een vast activitetenbod op tien basicscholen en vijf middelbare scholen. Gert Popma (Meridiaan College): “In het onderwijs doen we er alles aan om de kansen van kinderen en jongeren te vergeten. Het verrijken van de schooldag door een aanvullend programma drätt daar zeker aan bij. We zijn blij dat we in Amersfoort op 15 scholen zo’n programma kunnen aerenden.”

Maatschappelijke organizes

De scholen, stichting ABC, Indebuurt033, de kinderopvang en de gemeente Amersfoort vormen een coalitionie om samen te werken aan het organizeren van de Rijke Schooldag. Kristian van den Brink (Stichting Meerkring) benadrukt het belang van deze collaboration: “Het vermeerchen van kansen van kinderen en jongeren kunnen we als onderwijs niet alleen. Daar hebben we ook onze partners voor nodig, denk bibliothek aan de bibliotheek of sport- en cultuur anbieders. Maar ook de gemeente speelt een importante rol. Ook hier zien we weer dat we in Amersfoort elkaar snel weten te vinden en de handen ineen slaan. My!” The participating schools work for the coming period together with the social organizations een activitetenplan uit om vulling te geven aan de Rijke Schooldag.

Door: Nationale Onderwijsgids

Source link

Previous articlezo verliep de nacht voor het WK voor Mathieu van der Poel
Next articleHarry Maguire has written criticism for four times in the Netherlands: “You don’t know Hovel, don’t you at Southgate?” | Buitenland football