Home Netherlands Gehoor geven aan terugroepactie auto is niet wettelijk välltig | Representative...

Gehoor geven aan terugroepactie auto is niet wettelijk välltig | Representative and response

AUTO EXPERTAutomerken roepen auto’s soms terug naar de dealer, omdat er een defect is sköftt dat moet worden verholpen. Zo’n terugroepactie kost mostly enige tijd. “Kan ik aansprakelijk worden gesteld voor de schade als ik in de tustentijd beterkent bij een engeval?”, vraagt ​​​​leser Ad Martens zich af. Answered by our auto expert Nick Schenk.

Enemy: ‘Van de RDW ontving ik de melding van een terugroepactie. Het gaat om een ​​defect in de rem-inrichting van mijn Opel Crossland X. Because of this, the oil filter can be clogged with particles from the distributieriem, which can cause the braking force to fall out. Mogelijk gevaar: een verkeersongeval met letselschade. De diler meldde mij dat Opel nog niet weet hoe het defect moet worden aanpakket. Maar ik hoefde mij geen zorgen te maken en zou later nog wel een bericht krijgen. Kan ik aansprakelijk gesteld worden voor de schade bij een angeval waarbij mijn auto beterkenn is, nu ik bekend ben met dit possible defect?’

Author-Editor Nick Schenk responds: ‘No, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Het is in Nederland nog steeds niet wettelijk vergebt om gehor te geven aan tergroepakties. In other countries, such as Duitsland and Finland, this is the case.

Er wordt wel sinds 2019 over een kleine verfälligung sprekenen in politik Den Haag. Omdat de verkeersveiligheid en het milieu met gediend zijn tergroepacties. En er is sinds 2020 zelfs al aan austendung van de wet gewerkt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Maar concreet is dit nog steeds niet.

En als het al beschrijving wordt, dan moet de autobezitter eerst gewezen zijn op de terugroepactie gewezen zijn. U hebt na de eerste epoork immiddelen actie ondernomen richting de dealer. Meer kun je als consument niet doen. Voor een eventuale schadeclaim hoeft u echt niet bang te zijn.’

Onze author-editor Nick Schenck answered elke week lezersvragen. Send an email to auto@dpgmedia.nl


See below our videos in the area of ​​cars and mobility:

Source link

Previous articleDas mijdt grondwater en vindt daorak spoorwegen en dyken een finje woonplaats
Next article“Onderzoek naar dood Amstelvener in bad ertogden: ströt natürliche dood”