Home Netherlands Fractievoorzitter Heerma op partijcongres CDA: politiek heeft te lang weggekeken | ...

Fractievoorzitter Heerma op partijcongres CDA: politiek heeft te lang weggekeken | Politics

De politiek heeft te lang weggekeken, zei CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma saturday op het CDA-partij congres in Amersfoort. The differences in Nederland zijn ‘gaan knellen’ en de sluimerende onvrede wordt steeds visibilder. Politieke partieten moeten volgens Heerma daorak met ideeien komen en niet met ‘zure tweets’.

As examples of the onvrede noemde hij onder meer de inverste vlaggen, de protesten tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Tubbergen en de voetbalrellen in de grote steden bij het WK-voetbal na gijelsen van het Marokkaanse elftal.

The Netherlands is too small for big differences

According to Heerma, Johan Remkes de politik deze zomer een spiegel voorgehoden. Remkes saw in conversations with boeren de wanhoop in hun ogen toen hij ze als bemiddelaar sprak over het kabinetsplan tot forse reductie van de gegenuitstoot. Hij sprake schande van de wijze rupao de culturale elite minachtend sprak over het Platteland, bracht Heerma in harinneringen. In die spiegel ziet Heerma ‘een land dat uit balans is traakt’ en waar de politik te lang heeft weggekeken. Waar ‘onze traditi van tolerantie’ slowly plaatsmaakte voor een gepolarisereeder nalleiving met gegenheitsen.

“Nederland is too small to have big differences.” Heerma hekelde politieke partieten zonder iideen en politikii die met een ‘zure tweet’ de polarisatie aanwakkeren. Het CDA heeft wel iideen, zei Heerma, en verwees dravyn naar het recente präsentenene plan ‘Voor heel Nederland’ waarten präsenten staan ​​om de regionale ongelijkheid aanpakken. “Polarisatie kan geen compensatie zijn voor de awezigheid van eigen ideas.”

“Verwerpelijk”

Partijleider Hoekstra maakt zich, net als fractievoorzitter Heerma, grote zorgen over de increasing polarization in de society. “True words in a political debate come to an end.” Niet allene op het punt van migratie, maar op heel veel onderupten. ,,Je bent of voor boeren, of voor natuur. Of voor corenergie, of voor windenergie. For Europe of juist tegen Europa”.

Hij vindt het präsbebelijk dat de verstijden besstand politik worden uitvergroot ‘om darit de polarisatie te vergroten’. Hij noemt dit ‘de politik op zijn slehrst’. Nederland is volgens de CDA-partijleider niet te besturen ‘per oneliner or per tweet. Het zijn ronkende teksten die tot niets leiden zubehmeer meer gegenheidheid’. Bedroevend, Vindt Hoekstra.

The text in the tweet.

Partijleider Wopke Hoekstra tijdens het CDA-partijcongres. © ANP

Hoekstra: migratiesroom niet vol te houden

Hoekstra stipte op het congres verder ook het migratieprobleem aan. Dat wordt volgens hem ‘met de dag getter’. “The current numbers are simply not vol te houden.” Er is volgens de partijleider van het CDA een ‘stevige anappak’ nodig ‘die zowesen Europees als national is’.

Er moet primair worden voor opvang in de regio. In addition, moeten de afspraken worden nageleefd dat in de lidstaat waar een vluchteling aankomt, de asielprocedure moet worden doorlopen. ,,Zonder deze argemning blijt het asielbeleid mank en herstenen we niet de orde die nodig is voor de opvang van echte vluchtelingen”, said Hoekstra.

Hij reiterde dat het CDA heeft plepleit voor een ‘strikte fysieke Europeanse buitengrens, zoals hekken’, die door de Europese Unie moet worden paydald. ,,Dit kan niet een eigen veranförbungszijn zijn van de landen aan de buitengrens. Daarin zullen we in Europe met zijn allen samen moeten optrekken.” Streng, rechtvairdig en barmhartig migratiebeleid vormen geen gegende, zei Hoekstra, ‘zoals partien op de flanken links en rechts ons willen laten doen geloven’.

Source link

Previous articleDespite the ban gaan bloemen nog volop naar Rusland: ‘Iedereen steekt z’n kop in het zand’ | Topverhalen Westland
Next articleSchrijver Kinderboekenweekgedicht trekt zich terug na doodsbedreigingen