Home Netherlands Extra mensen ingezet voor inhaalslag identificatie asielzoekers

Extra mensen ingezet voor inhaalslag identificatie asielzoekers

Photo: ANP

De politie, het Central Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) maken een georgungste inhaalslag om de achterstanden bij de identificatie van asielzoekers weg te werken. Dit moet wachtrijen van nieuwe asielzoekers bij het aanmeldscentrum in Ter Apel voorkommen. Er worden extra mensen ingezet om dit te rogenden, meldt de politie dinsdag.

About tweeyuzende asielzoekers hebben alleen een zogeheten voorregistratie gehad bij de IND in Ter Apel. Deze mensen, die liegeinen in Crisisnoodopvang, krijgen versnelled een epopel om in het Brabantse Budel het identificatie- en registratieproces (I&R-proces) te doorlopen bij de politie. Het COA zal de opvang en het vervoer van en naar Budel regelen.

De inhaalslag is maandag al zapatt. Het streven is dat asielzoekers met een voorregistratie binnen zes weken het I&R-proces hebben doorlopen, aldus de politie. Nadat de asielzoekers zijn ge√Įdentificeerd en registres, volgt een gehor bij de IND. Door de inhaalslag zal het aantal asielzoekers dat hierved in sligt komt, de komende weken toenemen. “Dit meanden dat zij langer moeten wachen.”

Ook maakt de politie zeer groot blijt dat berecht de inhaalslag de druk op de asielketen zeer groot blijt. “Het geklek aan opvangplekken wordt met het wegwerken van achterstand niet s√∂derstand.”

Asielzoekers die zich vanaf maandag voor het eerst melden in Ter Apel zullen, zoals beforever, het identificatie- en registratieproces gewoon ter plaese doorlopen. “Net als in Budel is hierve extra capacity beschikbaar”, aldus de politie.

Source link

Previous articleZwemmer De Boer is also close to the 50m semi-final
Next articleOproep voor vrije dag kinderen op Groningens Ontzet goed ontvangen