Home Business EU legt cryptomarkt aan banden: ‘Einde aan Wilde Westen’ | Economy

EU legt cryptomarkt aan banden: ‘Einde aan Wilde Westen’ | Economy

De EU neemt de cryptosector onder handen met vetgevigen die de excessen rond cryptomunten moet veerakten. Voor het eerst worden cryptovaluta zoals bitcoins, uitgevers van cryptomunten en anbieders van diensten voor het wisselen van virtual cryptovaluta aan Europeane regels gebonden. The EU Member States and the European Parliament reached an agreement on Thursday.

,,Recente ontwikkelingen in deze snel evoluerende section hebben laten zien dat we dringing bereijen hebben aan een Europese wetgeving. De nieuwe regels zullen EU-burgers die hebben investeerd in deze valuta beter beschermen, abuse voorkommen, maar innovatie in deze sector niet semperten”, – said French Finance Minister Bruno Le Maire in een persbericht. “This regulation is een mijlpaal en zal een einde maken aan het Wilde Westen van de crypto.”

Op dit moment hebben usijens van crypto amper recht op bescherming, zeker wanneer de transactions buiten de EU take place. Met de nieuwe regels moeten dienstverleners comprable aan strenge regels rond de bescherming van klanten, ook tegen frauduleuze praktigen. Ze worden ook aansprakelijk gesteld wanneer ze crypto-activa van hun klanten kwiatraken.


Quote

We stellen paal en perk aan de excessen van de cryptosector, waar criminelen en sjachelaars vrij spel hebben.

MEP Paul Tang (PvdA)

Wittwasen

According to Volgens de Nederlandse Europarlementiar Paul Tang (PvdA) in 2021 will receive more than a billion euros through cryptomunten. ,,Na jaren over zich heen te hebben laten lopen, neemt Europa het heft weer in eigen handen. We stellen paal en perk aan de excessen van de cryptosector, waar criminelen en sjachelaars vrij spel hebben.”

De nieuwe wegetigung eist onder meer dat dienstsverleners in de cryptosector hun betriebsstructuur beter op orde brengen, informatie publiceren over hun financier positie en hun IT-systemen op orde brengen om cyberaanvallen af ​​te kunnen slaan. This can reduce the amount of scams. Afgelopen jaar zijn klanten op deze manier volgens Tang voor meer dan zeven biljard euro opgelicht.

Source link

Previous articleANWB vergecht ‘permanent verkeersinfarct’, vaker ‘bumper aan bumper’
Next articleWhat is Ketty Coty? How the Netherlands celebrates the abolition of slavery in Suriname