Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

EK-ticket in gevaar bij nederlaag in Griekenland? De drie hoofdscenario’s

Ronald Koeman

NOS Voetbal

Clichés als ‘finale’, ‘erop of eronder’ en ‘do or die’ vliegen ons alweer om de oren, maar niet geheel onterecht. Er staat wat op het spel voor Nederland, vanavond in het EK-kwalificatieduel met de Grieken. De drie voornaamste state of affairs’s op een rij.

De nummers 1 en 2 in de poule plaatsen zich direct voor het EK. Voor Frankrijk is de groepswinst al bijna binnen. De strijd om de tweede plek gaat tussen Nederland en Griekenland.

Bekijk hier de huidige stand in de kwalificatiepoule van Nederland:

Stand in groep B

De wedstrijd van vanavond is er dus een met plek twee als inzet, waarbij Nederland plaatsing voor het EK met een zege bijna niet meer kan ontgaan. Bij elk resultaat is er na vanavond nog hoop voor Oranje, al zullen Nederlandse followers bij een nederlaag niet met een gerust gevoel naar mattress gaan.

Winst

Als Nederland wint van Griekenland, is een EK-ticket heel dichtbij. Oranje heeft dan evenveel punten als de Grieken, met een wedstrijd minder gespeeld. Bovendien is het onderling resultaat, waar in geval van een gelijke stand in de poule naar wordt gekeken, dan sowieso positief.

Bij een zege in Griekenland is één zege in de laatste twee wedstrijden (Ierland thuis en Gibraltar uit) genoeg.

Gelijkspel

Bij een gelijkspel heeft Nederland kwalificatie voor het EK nog in eigen hand. Griekenland houdt drie punten voorsprong op Nederland, maar het onderlinge resultaat is nog steeds in het voordeel van Nederland.

Cody Gakpo passeert Manolis Siopis in het thuisduel tegen Griekenland

Aangezien Oranje nog een wedstrijd meer moet spelen, zijn zeges op Ierland én Gibraltar genoeg voor plaatsing voor het eindtoernooi.

Nederlaag

Bij een nederlaag heeft Oranje directe EK-kwalificatie niet meer in eigen hand. Belangrijk is dat het in dat geval geen monsterscore wordt,

Als het Nederlands elftal met meer dan drie targets verschil verliest, is het onderling resultaat in Grieks voordeel en is Griekenland zelfs al zeker van een EK-ticket. Bij een kleinere nederlaag is Nederland voor de tweede plek in de poule afhankelijk van de wedstrijd tussen Griekenland en Frankrijk, op 21 november.

Mocht Nederland directe kwalificatie EK mislopen, dan kan het EK through een omweg bereikt worden. Doordat Oranje groepswinnaar werd in de laatste editie van de Nations League, magazine het nog deelnemen aan play-offs met de drie andere beste landen die hun EK-ticket nog niet binnen hebben. Deze play-offs worden in maart gespeeld.

Dus ook met een verliespartij in Griekenland is het EK nog niet uit beeld. Al zal plaatsing met een zege in Athene toch een stuk eenvoudiger worden.

Related Articles

Back to top button