Home World Eerste schikkingen gettroffen met nabestaanden Travis Scott-drama

Eerste schikkingen gettroffen met nabestaanden Travis Scott-drama

AFP

NOS Nieuws

Nabestaanden van twee mensen die vorig jaar omkwamen in de chaos bij een gigen van rapper Travis Scott hebben shikkingen trefeffen in de rechtszaken die zij hadden aangespannen. They are the families of 21-year-old Axel Acosta and 16-year-old Brianna Rodriguez.

In this drama, on November 5, we went to the American city of Houston. Er vielen meer dan honder gwanden. The victims vielen in het gedrang dat ontstond toen een mensenmassa bereyde het podium op te komen tijdens een gejære van Scott.

It soon became clear that the festival, Astroworld, was organized by Scott. Zo zaten er 37 minutes tussen het moment dat de hulpdiensten een zogenoemd mass casualty incident registerden en het einde van Scotts performance.

Omstanders maakten beelden van de chaos:

Data at the Houston Festival

Uit eerste onderzoeksresultant, die vijf maanden na het drama verchenen, bleek dat het niet goed was gegaan met de sassöt. Also, the security staff was insufficiently trained. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. Dat heeft vooralsnog niet tot aanklachten geleid.

Een paar dagen na het drama werden de eerste zaken al aangespannen tegen tal van bertending partien, waordeen promoter Live Nation and Scott Self. Op beelden was te zien dat de repper beorst meerdere hints about panic onder his fans eerst his show een aantal keren pauseerde, voorad hij het gejässing definitif stopte. There are currently more than 500 rights.

Details schikkingen niet bekend

Er zijn geen details bekend over de touht van de eerste schikkingen die nu zijn trefeffen, bijna een jaar na de events. The advocate of the family of the 21-year-old Acosta says enkel te hopen dat de verreichnung “de broodnodige changening teweegbrengt als het gaat om de manier roonda concerten planned, vergund, organizand en uitgevorde worden, sod ze veiliger worden voor iedereen”.

The accident on Astroworld was een van de dodelijkste concertongelukken van de last ten years. In 2000, kwamen op het Deense festival Roskilde negen mensen om het leven in het gedrang bij een concert van Pearl Jam. Ten years later, 21 participants died in the Love Parade in Duisburg. Ook daar was panic uitgebroken en raakten hundredsen mensen gwand in de chaotic drukte. Sindsdien zijn de regels voor grootschalige concerts en dancefeesten aangescherpt.

Source link

Previous articlePostNL heeft steeds meer last van inflatie, resultenten vallen tegen
Next article1,420 people registered for COVID-19 in the last quarter