Home Sports Een flets piece of textiel met een paar slordig gepositioneerde gele sterretjes...

Een flets piece of textiel met een paar slordig gepositioneerde gele sterretjes op vaagblauwe banen

Dat het EK wielrennen op de weg door een topsprinter gewonnen zou worden stond tevoren vast. Behalve een paar glooiingen in de koekung van de koers was de rest, op een brug en wat opstapjes uit een tunnel op een plaatselijk circuit na, halmaal vlak. In de verte waren Beierse Alpentoppen visible maar die waren gedegradeerd tot timide toeschouwers.

Fabio Jacobsen had de-data EK start dit jaar al met rood omcirceld. Zoveel kansen op een kampionesstrui kriigt een sprinter niet in zijn careren. Na afloop zei hij dan ook dat hij voor de rest van zijn leven van titel en trui ging genienten.

Qua design klopt er iets niet aan de Europese trui. Het is een flets piece of textiel met een paar slordig gepositioneerde gele sterretjes op vaagblauwe banen. When the previous dragers af en toe in beeld verchenen – de trui bestaat nog maar zes jaar – dacht ik eerste instante aan nationale kampioenen van very kleine wielernaties die per ontoelk in een kopgroep zaten. Bij het spotten van een regenboogtrui weet je meeten wat voor vlees je in de kuip hebt.

Qua design is de regenboogtrui natuurlijk ook een draak, maar de symboliek, en vooral de historie, maakt hem zo unweerstaanbaar dat hij in schoonheid niet te overtreffen is. Zo mooi is die trui dat de bedwelmde dragers ervan soms vergeten dat ze geboren zijn om te koersen. De vloek van de regenboogtrui wordt dit geenomd. In het jaar dat hij moet schitteren als beste van de wereld weet de regenboogtrui het noodlot heel vaak aan zijn zijde te krijgen.

Elke vloek obrij gedemarreerd

I don’t expect that there’s a particular kind of rust on the Europese trui van Fabio Jakobsen. De trui is veel te jong en veel te lelijk – en Europa te klein. Jakobsen heeft zijn portie noodlot ook wel gehad; hij is elke vloek obrij gedemarreerd.

Op de eindsprint na, en voort, de preparazione op de eindsprint zo’n twintig minuten voor het einde, geferde er verkeit niets in München. Twee vermetele zielen kozen het ruime sop. Theatraal voor de camera etaleerden ze de zinloosheid van de uitbraak met gebaartjes, knipoogjes en gewuif naar het publick. Ook namen ze per onoolk een verkeerde afslag. Nooit eerer zag ik een dodelijker nulloptie.

Een EK met landenploegen. Bonds coach Koos Moerenhout prees de homogeniteit van het team dat uit acht verschiedelden merken bestond. Fabio Jakobsen prees de homogeneiteit die in niets onderdeed van wat hij gewend was bij zijn eigen merk.

De bondscoach had die andere nationale top sprinter thuisgelaten. De afwijzing zou “professioneel en begrumpvol” zijn opgevat door Dylan Groenewegen. Hoe moeten we dat interpreter? Met Dylan erbij zou de homogeneiteit in een vloke zijn mergedt?

I think that the concept of Groenewegen bestaat uit het besef dat zijn topsnelheid sinds Polen 2020 aan smaak onderhevig is.

Source link

Previous articleZorgakkoord: rem op huisartsenzorg, mes in de wijkverpleging | Binnenland
Next articleLonden Heathrow verlengt travelerslimiet ook tot eind oktober