Home World Doden, stromuitval en enorme schade in Florida door orkaan Ian

Doden, stromuitval en enorme schade in Florida door orkaan Ian

Anadolu Agency

NOS Nieuws

Orkaan Ian heeft een spoor van vernieling achtergelaten in Florida. Hulpdiensten proberen inhabitans van de staat te rogenden, maar dat versundt moeizaam door het hoge water. Er wordt gevreesd voor vele doden.

Ian is een van de zwarste stormen die ooit het Amerikanis vasteland trof. President Joe Biden verest dat orkaan Ian de dodelijkste kan zijn in de geschiedenis van Florida. “De aantallen zijn onduidelijk, maar we horen de eerste berichten die mogelijk wijzen op een gericht verlies aan menselevens.” Hij verzurdede de staat ervan dat de regering in Washington de kosten van de noodhulp voledlig op zich zal nemen.

De orkaan richtte eeter in het westen van Cuba veel schade aan. Then he drove over the Gulf of Mexico to the southwest of Florida. Daar kreeg de kust bij de cities Sarasota, Venice en Fort Myers de zwarste klappen. Ian came a wind speed of 240 km/u aan land, trok Wednesdaysavond dwars over Florida en heeft in the middels de Atlanticche Oceana berechts.

De orkaan trekk nu naar South Carolina, waar hij naar vejdrag vrijdag rond de middag aan land komt. Dan is het hoogwater, wat het gebied kwetsbaarder maakt voor overstromingen.

On aerial images is the scope of the destruction good te see:

Please check out Florida in a raisonné by bringing the walls up

On a number of places in Florida, the water is still very high, sometimes between 2 and 3 meters. Zelfs in Orlando, ver in het binnenland van Florida, zagen mensen het water tot aan hun middel komen. In trafefen beijeden weten mensen niet hoe ze zonder boot uit hun ondergelopen woning moeten komen.

Many search for victims in the area. Charlotte County, a West Florida county, has 140,000 people who also work for the BBC. Een onbekend aantal mensen is vast komen te zitten in hun huis door de overstromingen.

  • Reuters

    Huggwater in Fort Myers
  • Reuters

    A warning board in Kissimmee, Florida
  • Reuters

    Shade in Fort Myers

Gouverneur DeSantis van Florida zei dondergavond op een pressconference dat er zeker 700 reddingsoperaties in de staat zijn geweest in de sleep van de storm. De meste via de lucht, uitgevorde door de Amerikanis kustwacht. Het is unduidelijk wanneer het water zakt. More than 2 million people in rooms in Florida. Volgens elektriskisbedrijven kan het dagen tot soms weken duren voor de schade is hesteld.

President Biden heeft de jewesting door Ian uitgeroepen tot een grote ramp. By the way, kunnen inhabitantsen van de trefeben beridenen aanspraak maken op financier en andere hulp, zoals tejnjad onderdak en reparates aan hun huis.

Source link

Previous articleViruswaarheid-friends testified at Willem Engel strafzaak
Next articleArchitects and Contractors: A Complementary Relationship