Home Netherlands DNA van Beethoven haar svetfügt medische en familiegeheimen

DNA van Beethoven haar svetfügt medische en familiegeheimen

Door haarmonsters te analyseren die gewendung zouzen zijn van Ludwig van Beethoven, hebben verschiedenes verschillende myths over the legendary composer ontkracht. Tegelijk roept het onderzoek ook nieuwe vragen over zijn leven en dood op.

Gina Kalat

It’s March 1827: Ludwig van Beethoven has become Stervent. While hij in bed ligt met buikpijn en geelzucht komen rouwende vrienden en kennissen op bezoek. En sommingen vragen om een ​​favorst: kunnen ze een lok van zijn haar afknippen ter erinneringen?

De rouwenden bleven maar komen toen Beethoven eventually died at the age of 56, even though the doctors had a gruesome craniotomy. Ze keken dravyn naar de plooien in de brainen van de befaamde componist en versijdeten zijn gehorbeentjes in een vergeefse poofing te gährmen waarom hij zijn gehor verloren was.

Binnen de drie dagen na Beethovens dood zat er geen haar meer op zijn hoofd. Sindsdien is er een hele industrie gegenste met als doel zijn ziekten en de oorzaak van zijn dood te understand.

En nu zet een nieuwe analyze van strengen van zijn haar lang gekoesterde vostningen over zijn gezondheid op loste schroeven. Het rapport geift een verklaringen voor zijn slopenden kwalen en zelfs zijn dood, terwijl het ook nieuwe vragen epokalt over zijn afkomst en zinspeelt op een dark familiegeheim.

Haarloken

The article, compiled by an international group of researchers, was published Wednesday in het tijdschrift Modern biology. En het biedt nog meer surpresengen. Zo is gebleken dat een famous haarlok – onderwerp van een boek en een documentaire – niet van Beethoven is, maar van een Asjkenazisch Joodse vrouw. Uit de studie ook dat Beethoven geen loodvergiftiging had, zoals algemeen werd aannenomen, noch dat hij een donkeke huidskleur had, zoals sommingen meenden. En ook nog dit: de Vlaamse familie in België – die de achternaam van Beethoven deelt en trots gevealde aan hem vybraynte te zijn – heeft geen genetische banden met hem.

Wetenschappers die niet bij het onderzoek bertugend waren, vinden het onderzoek overtuigend. He is “een zeer ergesige en goed uitvoederde studie,” said Andan Séguin-Orlando, a DNA expert at Paul Sabatier University in Toulouse.

Het speurwerk om de mysteries van Beethoven ziekte op te losten begon op 1 December 1994, toen een haarlok waarwan gejat werd dat die van Beethoven was, door Sotheby’s werd geveild. Vier leden van de American Beethoven Society, een particuliere groep die materialaal met berechting tot de componist sammelt en bewaarat, kochten het toen voor 7300 dollars. It’s a stroke at the Ira F. Brilliant Beethoven Center at San Jose State University in California. Did Beethoven have it?

Het verhaal gaat dat Ferdinand Hiller, een 15-jarige companist en fervent aanhanger die Beethoven vier keer besecht before hij died, de lok een dag na de dood van de legendarysche companist van zijn hoofd geknipt heeft. Decennia later zou hij het aan zijn son als verjaardagscadeau gegeven hebben, vernaa het haar werd bewared in een medaillon. The medallion with de Haarlok was even the subject of a bestseller, getiteld Beethoven’s hairpublished by Russell Martin in 2000. The book was published in 2005.

De haarlok van Ferdinand Hiller.By WILLIAM MEREDITH/IRA F. BLISKY SAN JOSE STATE UNIVERSITY BEETHOVEN CENTER / New York

Bij een analy van het haar in het Argonne National Laboratory in Illinois werden lodgehaltes gevonden die wel 100 keer hoger lagen dan de normale gehalten. In 2007 speculeerden de auteurs van een artikel in Beethoven’s journaleen weffentschrift tijdschrift published by San Jose State, dat de componist maybe per unlucken vergiftigd was door medicijnen, wijn of eet- en drinkgerei.

In 2014, Tristan Begg, a master’s student in archeology at the University of Tübingen in the Netherlands, was installed in 2014 and commissioned DNA analysis from Beethovens. “Het luk-porej het proberen waard”, Aldous Bagg, vandaag de dag doctorandus an de Universiteit van Cambridge.

De Beethoven-onderzoeker William Meredith begon te zoeken naar other haarlokken van Beethoven en kocht ze met financier steun van de American Beethoven Society op particulariere verkopen en auctionen. Hij leende er nog twee van een universiteit en een Museum. In the end, he had eight locks, including de haren van Hiller.

hepatitis B

Eerst testten de onderzoegers de lok van Hiller. Het bleek echter van een vrouw te zijn. De analise toonde ook aan dat de vrouw genes had die voorkomen in Asjkenazisch Joodse populations. Meredith muses that Beethoven has authenticated itself, and Sophie Leavn has responded to its authenticity, and Paul to Hillers. Zidge was Jods.

Van de andere zeven lokken was er één niet authentic, vijf hadden identiek DNA, en één kon niet getest worden. De vijf lokken met identiek DNA waren van verschiedelden herkomst, en van twee was de chronologische documentatie van de eigenaers en bewareaders onberispelijk, wat de onderzoegers het versjonen gaf dat het haar van Beethoven betrof.

Ed Greene, a California DNA expert at the University of California, has not been tested in any way. “Het feit dat ze eenke eenke insehende haarlokken hebben, met verschiedelden geschiedenissen, die alleme met elkaar öhlenskomen is overtuigend beweig dat dit bonafide DNA van Beethoven is”, he said.

Toen de groep de DNA-sequentie van Beethoven haar had, gereyden ze oude vragen over zijn gezondheid te objedelen. For example, waarom zou hij gestorven zijn aan livercirrose?

He drinks, he has nothing more, aldus Theodore Albrecht, musicologist emeritus at Kent State University in Ohio. Op basis van zijn studie van door de componist nagelaten teksten, beschrijft hij wat er bekend is over Beethoven drinkgewoonten. Albrecht: “Hij overschreed de lijn vanaf dewelke we vandaag van alcoholisme zowen spreken niet.”

Beethoven haar gaf een aanwijzing: He had DNA variants that create genetic variants. In addition, bevatte zijn haar sporen van hepatitis B-DNA, wat wijst op een infection met het virus dat iemands liver kan vernitrien. Maar hoe raakte Beethoven besmet?

Beethoven used intravenous drugs, Aldous Meredith. Hij is nooit married, although he was romantically interested in different women. Hij schreef ook een brief – although hij die nooit verstuurde – aan zijn “unsterfelijke beloved”, wier identiteit het onderupt has been geweest van veel weteschenische intrigues. Details above zijn seksleven blijven onbekend.

Een lok van Beethoven haar die de onderzoegers in staat heeft gesteld de hele DNA-sequentie van de composer in kaart te brengen.  By KEVIN BROWN/NYT

Een lok van Beethoven haar die de onderzoegers in staat heeft gesteld de hele DNA-sequentie van de composer in kaart te brengen.By KEVIN BROWN/NYT

Arthur Kocher, geneticist at the Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology in the Netherlands and co-authors of a new study studying other infectious diseases: composer zu besmet kunnen zijn with hepatitis B tijdens zijn geboorte. Het virus wordt vaak op deze manier spreedt, zegt hij, en besmette baby’s kunnen een chronische infection oplopen die levenslang duurt. Bij omwerbe een quart van de mensen leidt de infection ultimatum tot livercirrose of liverkanker. “Het kan er überwirtig toe leiden dat iemand sterft aan leverfalen”, so be it.

Buitenechtelijke affaire

De studie revealed also that Beethoven was genetically not related to others in his family line. Their Y-chromosome-DNA verschilt van dat van een groep van vijf mensen met zefdelhe achternaam die in België wonen en die volgens archiefstukken een 16de-euewse vorouder met de componist delen. Dat wijst erop dat er een buitenechtelijke affaire moet zijn geweest in Beethoven directe vaderlijke lijn. Maar vaar?

Maarten Larmuseau, co-author of a new genetic genealogy study at the University of Leuven, believed that Ludwig van Beethoven’s teacher was the main author of composers and other people. Er zijn geen doopgegevens van Beethovens vader, en van zijn grootmoeder was bekend dat zij alkoholiste was. Beethoven grootvader en vader hadden een moeilijke relatie. These factors, according to Larmuseau, are possible signs of a buitenechtelijk kind.

Beethoven had his own problems with the name Vader, like Meredith. En beolving zijn grootvader, een bende hofmuzikant in zijn tijd, died toen Beethoven erg jong was, eerde hij hem en hield zijn portret bij zich tot de dag dat hij died. Meredith voegt eraan toe dat toen geruchten de ronde deden dat Beethoven einlich de buitenechtelijke son was van Friedrich Wilhelm II or zelfs van Frederik de Grote, Beethoven deze geruchten nooit heeft weerlegd.

Gezondheidsproblemen

De onderzoegers hopen dat hun studie van Beethoven haar enkele van de gezondheidsproblemen van de componist zou kunnen verklaren. Maar het onderzoek bracht no definitive answers.

De Moscheles-lok is being studied at the Universiteit van Tübingen in Duitsland.  By SUSAN SABIN / NYT

De Moscheles-lok is being studied at the Universiteit van Tübingen in Duitsland.By SUSAN SABIN / NYT

De componist leed aan vreselijke spijsverteringsproblemen met buikpijn en langdurige diarre. De DNA-analyse wijst niet op een oorzaak adoorbo, although twee proposed oorzaak, coeliakie en colitis ulcerosa, virtually zeker worden uitgesloten. En de analyze maakt een derde hypothesis, namely prikkelbaredarmsyndroom, onwaarschijnlijk. Hepatitis B zou de boosdoener kunnen zijn geweest, zo zegt Kocher, although het onmogelijk is dat met zekerheid te weten. De DNA-analyse biedt ook geen verklaringen voor Beethoven gehorverlies, dat begon toen hij midden de twintig was en resulteerde in doofheid in het laaste decennium van zijn leven.

De onderzoekers bespraken hun resultenzot in advance met degenen die rechtsteeks door hun onderzoek werden trafefen. On the evening of 15 March, the Larmuseau met five men in België wier achternaam van Beethoven is en die DNA leverden voor het onderzoek.

Hij begon meeten meten met het slechte nieuws, dat ze niet genetisch vragen waren aan Ludwig van Beethoven. They were shocked. “Ze wisten niet hoe ze mogenden regengen” by Aldus Larmuso. “Elke dag worden ze tinnerkerd door hun speciale achternaam.” Elke dag zeggen ze hun naam, en mensen zeggen: ‘Ben je familie van Ludwig van Beethoven?’” Die relatie, aldus Larmuseau, “maakt deel uit van hun identiteit.” En nu is dat weg.

De bevintingen van de studie dat het Hiller-haar van een Joodse vrouw was, verbijsterde Martin, auteur van Beethoven’s hair. “Wie had dat gedacht?” he said. Please contact Sophie Lyon, Paul Hiller researcher, and we will be there for you. En hij wil uitzoeken of ze loodvergiftiging had.

Voor Meredith is a huge volunteer project. “Dit complexe verhaal is verbazingwekkend voor mij”, for example. “En ik maak er sinds 1994 deel van uit. De ene onverwachte vondst leidt gewoon tot een andere.”

© The New York Times

Source link

Previous articleKLM-vlucht naar Canada keert na twee uur vliegen terug om agressieve passagier
Next articleKLM-manning slaat agressieve passagier in de boeien, toestel near Canada versted | Binnenland