Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Entertainment

Dit hallucinante bedrag betaalt Ed Sheeran aan belastingen: ‘Hij is tenminste eerlijk’ | Present

Ed Sheeran magazine dan geld als water verdienen, hij ziet ook een enorm gedeelte van zijn inkomen in de Britse staatskas belanden. Britse media melden dat hij vorig jaar 183.140 euro per week (!) aan belasting betaalde.

Onder meer The Mirror had inzage in de belastingaanslag van de populaire singer-songwriter. Hij keerde zichzelf in 2022 dik 21 miljoen euro aan dividend uit, 11,5 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Hij moest over dat bedrag wel 9,2 miljoen euro belasting afdragen. En dat deed hij ook keurig, schrijven de Britse media.

Need anders dan veel andere grote sterren of bedrijven zoekt de 32-jarige Sheeran niet naar manieren om zijn belastingdruk te verlagen. Zijn standpunt is dat hij ‘mensen wil helpen’ met zijn rijkdom. Naar verluidt is Sheerans vermogen 288 miljoen euro. De zanger heeft een gigantisch landgoed in Sussex, waarop hij niet alleen drie villa’s, een pub, een boomhut heeft staan, maar tegenwoordig ook zijn eigen kerk en grafkelder.

In een interview lichtte hij zijn standpunt over zijn financiële situatie al eens toe. ,,Bij mij is het ‘verdien een cent, geef een cent uit’. Zodra het binnenkomt, gaat het eruit. Ik hecht er niet zoveel waarde aan. Ik heb liever dat mijn vrienden en familie in orde zijn. Een groot deel van mijn geld gaat naar liefdadigheidsinstellingen of naar kinderziekenhuizen in de buurt van waar ik woon. Ik heb genoeg om me op mijn gemak te voelen en de relaxation gaat naar het helpen van mensen.”

‘Goed dat hij niet sjoemelt’

Op sociale media zijn mensen positief over de belastingbetalende zanger. ‘Je kan veel over hem zeggen, en over de manier waarop hij zijn geld spendeert, maar hij is tenminste wel eerlijk’, klinkt het. ‘In tegenstelling tot sommige andere celebs, die sjoemelen met hun belastingen’.

Zijn bedrijf, Ed Sheeran Ltd, draaide in 2022 27,2 miljoen euro omzet en zijn winst vorig jaar bedroeg 18,8 miljoen euro. Het is niet duidelijk hoeveel hij kwijt was aan de veelbesproken juridische stappen die tegen hem waren ondernomen wegens plagiaat in de Verenigde Staten.

Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op advert.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Present & Leisure:

Related Articles

Back to top button