Home Uncategorized Deze Auschwitz-oververver has 2 million volgers at TikTok

Deze Auschwitz-oververver has 2 million volgers at TikTok

Deze Auschwitz-oververver has 2 million volgers at TikTok

The 98-year-old Lily Ebert overcame the concentration camp Auschwitz in a dodenmars, and is one of the most famous of the legs in life. That comes down to other things with a book Beloved Lily dat sinds vorige week in Nederland in de wikels ligt. You can shoot movies on the popular TikTok platform. En daar is popular.

Samen met with the latest films about the Holocaust. Ook laat ze he nummer zien dat in Auschwitz op haar arm werd getatoeëerd. En ze bakt taarten of schildert met haar kleinkinderen.

Bekijk hieronder een aantal video’s van Lily:

Lily (98) in Auschwitz is in TikTok

Lily groeit als oudste kind op in een liefdevol gezin in he Hongaarse stadje Bonyhád, waar ze tot maart 1944 weinig van de oorlog meekrijgt. It is twintig als ze in juni 1944 met haar moeder, drie zusjes en broertje op transportar na auschwitz wordt gezet. “We dachten dat we in een gekkenhuis terecht waren gekomen”, vertelt ze aan Newsworth.

.

Not greedy, but awesome

On the platform of Lily’s eyes in your eyes met “de engel des doods”, Dr. Joseph Mengele. “Hij had een glimlach, was heel netjes gekleed en had een stok in zijn hand”, vertelt Lili. “Hij zei niets, behalve: rechts, links, rechts, links. Met één beweging van zijn hand stuurde hij mijn moeder en jongste broertje en zusje naar links.

Lili en haar twee oudere zussen worden naar rechts gestuurd, en worden tewerkgesteld in het concentratiekamp. “Het was geen echt leven. Twee keer per dag telden ze ons. In de kou, regen, brandende zon – dat maakte niet uit. Mensen die stierven van uitputting werden weggehaald en ernaast neergelegd. In de ochtend, als kregen dat we als ontbij black water, the name of the coffee. Daarna gingen mensen verschillend sort werk doen. En in de avond werd er weer geteld. Dat was het programma, iedere dag. “

In October 1944, a workshop in Altenburg was built, and a factory was built in a factory. On a Sunday in April 1945, as soon as he arrived, he was born. Het is een mars die later als dodenmars bekend komt te staan.

Dan, op een middag, verdwijnen plotklaps hun bewakers en worden ze door Americaanse soldaten bevrijd. “We waren zo moe, we liepen dagen zonder eten en zonder water. Het enige wat ik me ervan herinner is dat we wilden zitten en niet nadenken. Mensen denken dat ik heel gelukkig was, maar ik was gevoelloos. Het was dag be vanlang. Maine Leven, maar ik herinner me er weinig van ».

Love Lily, online

Lily has a lot of fun to see in Switzerland. Daarna emigreert ze naar Israel waar ze trouwt en drie kinderen krijgt. Immediately, you are the only child in 35 backgrounds.

Ein van die achterkleinkinderen, de 18-jarige Dov, used social media om meer over the lily’s verhaal te veten te komen. A soldier who has made a living is a banknote with a bad luck. Dov vond hem via Twitter. “I thank you for being here 24 hours a day. Lily is already here, but she has an international yacht for the soldiers. She has been here for 8 hours. She was overwhelmed. “, Aldus Dov.

In order for Lily als Dov this Belarusian om het verhaal van de Holocaust via TikTok un a jonger publiek te vertellen. Лілі: “У Асвенцыме deed ik mezelf een belofte. Ik beloofde mezelf dat als ik zou overleven, dat ik de wereld zou vertellen wat er in Auschwitz gebeurd is. En aan die belofte heb ik me gehouden.”Source link

Previous articleTV actor Mitch Ryan (Dharma and Greg) is listed
Next articleChef Arthur Arnold’s Moscow Symphony Orchestra