Home Sports De teams van Push kijken vol goede moed naar nieuwe chalseite: ‘We...

De teams van Push kijken vol goede moed naar nieuwe chalseite: ‘We staan ​​te popelen’ | Regional sport

The last season was fantastic for hockey club Push uit Breda. Both the women’s team and the men’s team were champions in the transition class and were promoted to the promotion class. Daarin wacht vanaf komende zondag een mooie challenge. Hoe kijken de teams naar die challenge? Wat is er ermidget bij de ploegen na de titel? En hoe verliep de preparation? Pien Holleman and Bart Versluis leggen het uit.

Pijnlijk en frusterend was het voor de vrouwen van Push. Ze stonden drie jaar op rij bovenaan in de overgangsklasse, maar corona zorgde ervar dat pas gegende seizon de champagne ontkurkt kon worden. Eindelijk gaat de new challenge in de promotieklasse dan beginnen.

“It was good, me,” said Pjen Holleman, a new member of van Pusch, after he spoke. ,,Het derde jaar was scheepsrecht. En je ziet dat iedereen doorem extra goed motivativ is om dit jaar tot een succes te maken.”

Dat succes moet bookeden worden met iets minder ervaring op het veld. ,,Met Roos Vickers and Sophie van Nieuwmerongen zijn er twee ervaren speelsters vertrokken. Na een jaar wounderleed is Nina Meere terug en we hebben er speelsters uit de A-jeugd bij. The younger girls are wel ouder geworden. Zij voegen nu ook wat extra’s toe.”

Loopt door text and photo.

Na de meermaals uitgestelde titel van vorig jaar kwamen bij de vrouwen van Push veel emoties vrij. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Punten op de i

Hoe ziet de nieuwbakken captain haar eigen rol? Along with Brit Voss (at Push himself), Holleman is the only player in the selection with experience in the main class, he himself played in Amsterdam. ,,Het geift voor mij niet echt extra druk. Ik heb de meiden al meer op sleeptouw genomen, dat blijf ik doen. I don’t feel extra responsible. Op een paar punten op de i na zijn we er klaar voor.”

De tegenstand will be stronger than the last year. ,,Ik denk dat Leonidas een sterk team heeft en Huizen ook. Van Oranje-Rood en Victoria weet ik niet hoeveel speelsters die kwikt zijn traakt. Zelf gaan we voor handling, maar wel met minimalal een plaats boven in het rechterrijtje. We willen niet meeten de lat te hoog leggen, je moet niet naast je schoenen gaan lopen.’

Gede’s test

The overheersende feel in the groep nu de competition voor de door staat is voor Pien Holleman wel keilen waarneemaar: ,,Dat we er klaar voor zijn. We kunnen na drie jaar eindelijk laten zien wat we in onze mars hebben. Wij staan ​​te popelen!” Zondag wacht een uitduel met Huizen, een week later speelt Push thuis tegen Were Di direct een Brabants onderonsje. ,,Huizen wordt een hele goede test. Die verdeijst tegen Were Di is voor mij niet echt een derby, maar Brabantse clubs oglende, dat zijn altijd wel leuke potjes.”

View below the preview of the men from Push.

Feest bij de mannen van Push.  Het doel vorig seizon was meedraien, maar het werd een titel en promotie naar de promotieklasse.
Feest bij de mannen van Push. Het doel vorig seizon was meedraien, maar het werd een titel en promotie naar de promotieklasse. © Pix4Profs / Kasper van Aggelen

De mannen van Push begungen vorig seizon met een verjongde groep en nieuwe coach onbevangen aan de competition. Meedraaien was het doel, maar met het kampioneschap en promotion werd het veel meer dan dat.

Door die promotie ligt de mannen now a new challenge in het verschiet. Vice-captain Bart Versluys (22) heeft er alle verwennen in dat goed gaat komen. “We weten dat het kan.” Een hehere klasse beikkent wel dat er wekelijk meer tegenstand zal zijn en dat er waarschijn ook wel eens verlies zal volgen. ,,Ons doel is handhaven, als het kan ook nog ergens bovenin. Er zijn zes nieuwe teams in de promotieklasse en dat was ook het maxiemässigkeiten aantal.”

De ploeg ziet er iets anders uit dan vorig seizon. “Casper Fineman is next to Leonidas and Bart Mabelis, who is next to Athens. Noud Borsten keert terug voorsoon Were Di, die heeft een goede corner en peltedi al in de promotieklasse. We weten wat we aan elkaar hebben en we hebben er veel zin in.”

Gradometer

Acht seizionen geleden played Push een jaar in de hoofdklasse. Van die tijd is niemand meer over. Of Push døremer wat ervaring mist? ,,Dat is nu niet aan de orde, iedereen is goed met elkaar. Het maakt niet uit wat men spielend heeft. We are a team and everyone has a chance. HC Tilburg writes about the gradiometer. Er zijn daar nu wel spelers weg, maar het is afwachten of zij gaan meedoen”, said Versluis.

Push startte begin augustus al aan de preparation. ,,We zijn begegunten op fitheid. Then zijn we steeds naar swaodere prikkels gegaan. The preparation verliep positive. We have played veel tegen Belgische teams and zijn op een teamtrip geweest naar Düsseldorf, ook daar hebben we geoefend.”

Fit blijven

“In the preparation we lost, but we lost the game,” Versluis said. ,,Onze coach heeft ook al gewaarschuwd dat het kan, maar ook nu willen we nog steeds elke week beter worden. Op Lars (Kloosterman, vorig jaar geopereerd, ed.) na is iederene fit. Daar trainen we ook op, dat we vooral fit blijven. We hebben er very veel zin in en het gaat goed komen.”

Zondag tegen Cartouche wordt al een bewaald sällen hoe Bredase ploeg er precise voor staat.

Source link

Previous articleHelen Mirren: traits of “Een Elizabeth” te zijn | Show
Next articleANWB: fors meer pech Nederlanders in Buitenland