Home Netherlands De Mos voor de rechter • How serious was the German putsch?

De Mos voor de rechter • How serious was the German putsch?

ANP

Corruptioniezaak tegen De Mos van start

In Rotterdam is de strafzaak begunten tegen de Haagse oud-wethouder Richard de Mos en zeven anderen. Ze worden verdacht van het vormen van criminele organisates, ambtelijke corruptionie en schending van het ambtsgeheim. Justitie denkt dat drie vastgoed- en twee horecaondernemers in ruil voor donates aan de partij van De Mos een verkehrspositie hebben gehad. Verslaggever Gert Jansen volgt de zaak en schuift aan in de studio.

Nieuwsuur kreeg het fulle strafdossier van de zaak al eeter in handen:

Wat wilden de Duitses parlementsbestormers?

Het werd afgedaan als een operette-coup of een rollator-putsch: de arrest of 25 people on the left in Germany, East Africa and Italy will begin in December. De gearresteerden zowen van plan zijn geweest het Duitses parlement te bestormen. They waren verenigd in hun afkeer van de Bondsrepubliek Duitsland, die ze niet erkennen en die ze omver wilden werpen. Maar wás het alleme wel zo lachweckenden, of moeten de rechts-radicale Reichsburger seriously worden genomen?

Source link

Previous articleVerwarde man die kokend water over rug hulpsverlener goot moet levenslange zorg krijgen, vindt justitie | Binnenland
Next articleOud-profvoetballer Mendes da Silva naast drugshandel ook verdacht van omkoping | Sport