Home World Curaçaose scholen de relaxation van de maand eerder dicht door hitte

Curaçaose scholen de relaxation van de maand eerder dicht door hitte

Middelbare scholieren op Curaçao

NOS Nieuws

Curaçao hanteert de relaxation van de maand een verkort schoolrooster vanwege de aanhoudende hitte. Dat heeft minister Van Heydoorn van Onderwijs laten weten.

Op het eiland werd vorige week al voor drie dagen een verkort rooster gehanteerd nadat de meteorologische dienst code geel had afgekondigd. Het verkorte rooster houdt in dat basisschoolleerlingen al om 12.00 uur naar huis mogen, een half uur eerder dan normaal. De meeste basisscholen beginnen om 07.30 uur.

In het Jeugdjournaal vertelden leerlingen hoe ze omgaan met de hitte op college:

Reduce in Curaçao eerder klaar door hitte: ‘Kan me niet focussen’

Er wordt met behulp van de meteorologische dienst gekeken of in oktober het normale rooster weer gebruikt kan worden.

Airco’s

De minister maakte verder bekend een miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer een half miljoen euro) vrij te maken voor de aanschaf van airco’s en ventilatoren. Veel scholen op het eiland hebben die niet. Het geld wordt verdeeld onder acht schoolbesturen.

Al sinds juni kampt Curaçao met periodes van aanhoudende warmte, vaak met temperaturen van 34 graden en hoger. Klaslokalen worden zo heat dat docenten en leerlingen zich moeilijk kunnen concentreren.

Vuilnismannen

Ook buiten het onderwijs zijn de gevolgen merkbaar. Vuilnismannen beginnen sinds deze week een uur eerder vanwege de hitte, om 06.00 uur in plaats van 07.00 uur. Bij code geel wordt werken in de volle zon, zoals werken aan de weg of in de bouw, afgeraden.

Previous articleToeslagenouders met uithuisgeplaatste kinderen krijgen additional hulp
Next articleJan Smit doet er echt alles aan om zijn sympathieke imago zo snel mogelijk om zeep te helpen | Present