Home Entertainment Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in gesprek met nieuwe radiozender JOE |...

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in gesprek met nieuwe radiozender JOE | Present

Radio-dj’s Coen Swijnenberg (43) en Sander Lantinga (46) zijn in gesprek met JOE over een mogelijke overstap naar de nieuwe radiozender van DPG Media. De twee zijn in beeld om in de ochtend weer vijf dagen in de week samen radio te gaan maken. Dat melden verschillende bronnen tegen deze website.

JOE is nieuw op de radio in Nederland. De zender is sinds 1 september de tweede van DPG Media naast Qmusic en brengt hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw. Het station bevindt zich in een opstartfase waarbij verschillende Qmusic-DJ’s tijdelijk op de zender te horen zijn. Vorige week werd bekend dat radio-dj Dennis Ruyer overstap van Radio 538 naar JOE. Hij zal er vanaf januari 2024 elke werkdag van 10.00 tot 13.00 uur zijn programma maken.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben een lange geschiedenis op de radio, eerst op 3FM en sinds 2015 bij Radio 538 van Talpa. Vorig jaar kwam er tot hun beider teleurstelling na zestien jaar een einde aan hun dagelijkse Coen & Sander Present. De twee gingen samen wekelijks verder met een uitzending op vrijdag, maar maken sinds die beslissing van de leiding soloradio: Swijnenberg van maandag tot en met donderdag met een lunchprogramma op Radio 538, Lantinga in de middag op Radio Veronica. Laatstgenoemde zender werd in april van dit jaar overgenomen van Talpa Community door de Mediahuis Groep.

Lantinga en Swijnenberg waren vorig jaar op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ toen zij bij Talpa te heren kregen dat ze moesten stoppen met hun dagelijkse gezamenlijke programma. Ze overwogen toen al een vertrek, stelden zij desgevraagd in een interiew met deze website. ,,Het is een klap op je ego”, zei Lantinga, ,,maar je moet jezelf ook dwingen om de oogkleppen af te doen en in mogelijkheden te blijven denken. Uiteindelijk ga je gesprekken voeren en zijn we op dit uitgekomen. Solo verder en vrijdag samen.’’

,,Als de present echt zou stoppen, zou het nu een beladen second zijn’’, zegt Swijnenberg. ,,Raar is een groot woord’’, voegde Lantinga toe. ,,Het zal wennen worden, vooral het verloop van de week. Er gaat veel veranderen, maar we blijven elkaar zien, sowieso één keer per week. Het kan ook verfrissend werken.”

Een woordvoerder van JOE laat weten: ,,Coen en Sander zouden goed bij JOE passen, maar we doen geen uitspraken over gesprekken die achter de schermen plaatsvinden. Als iets definitief is, maken we dat bekend door middel van een mooi persbericht.”

Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op advert.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Present & Leisure:

Previous article‘Hoe lang laten we Den Haag nog gijzelen door klimaatdemonstraties?’ | Binnenland
Next articleKoepel geestelijke gezondheidszorg: zet in op mentale gezondheid