Home Netherlands Chirurgen voor nieuwe oblongsvormen • Fransen de straat op • Europa als...

Chirurgen voor nieuwe oblongsvormen • Fransen de straat op • Europa als wapenhandelaar

Manners in the hospital

The Ziekenhuis houdt zielzechte een spiegel voor

Op bijba alle werkvloeren in ons land is het gesprek op gang gekommen over ongewenst gestrag en omlungsvormen. Sinds de MeToo-beweging in 2017 momentum kreeg, kan geen enkel bedrijf meer wegkijken. Een veilige werkvloer kreinen staat overal op de agenda. Maar hoe doe je dat? In het Albert Schweitzer hospital in Dordrecht nemen de chirurgen nu het voortouw om een ​​​​kultuurverandering te realizalaren. Bijzonder, want juist chirurgen staan ​​​​bekend als dominante mannen met grote ego’s. Die weinig tegenspraak dulden.

Protest in France, Macron’s political fiasco?

Al two days protest in Frankrijk tegen de pensionshervorming die President Emmanuel Macron erdoor drukte. Hij zette het parlement buitenspel om de unpopulaire verhoging van de pensioenleeftijd erdoor te krijgen, van 62 naar 64 jaar. Macron maakte gebruik van een grondwetelijke procedure, tot grote envrede van oppositiepartijen en demonstrattenen. Te gast is historicus Nick Passconnected to the University of Amsterdam.

Europa als wapenhandelaar

Artillery, luchtafweerraketten en granaatwerpers. Het Oekraïense leger beruikt in een razend tempo munitie en materiel. Vandaar de noodkreet: geef snel nieuwe militaire steun. De Europeanse ministr van Defensie tekenen monday een akord voor het snel leren van extra munitie en weapons, georgungste inkoop en extra geld: er ligt twee billione euro klaar. Europa als wapenhandelaar, maar de vraag is: hoe en waar koop je wapans en munitie?

Source link

Previous articleOud-premier Pakistan naar rechtbank, vereegt voor arrest | Buitenland
Next articleKomst nieuwe hyperstore bewigt: voor speelgoed gaan we weer naar de winkel | Economy