Home Netherlands Burgemeesters made “fragiele afspraak” over opvang asielzoekers

Burgemeesters made “fragiele afspraak” over opvang asielzoekers

The burgemeesters of the veiligheidsregio’s hebben met the cabinet afspraken gemaakt over de opvang van asielzoekers. De bedoeling is given 7500 statushouders de komende weken een tijdelijke woning krijgen. Ook is a well-known region with 225 extra outdoor areas and a meeting center in Ter Apel.

Door de tijdelijke woningen en extra opvangplekken komt er meer ruimte vrij in de azc’s en vermindert de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel en de Crisisnoodopvang.

Volgens Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is not all of the region’s leadership. Sommige burgemeesters hebben laten weten het echt niet voor elkaar te krijgen, zei Van der Burg na afloop van he he overleg. The overgrote deel van de de regio’s doet volgens de staatssecretaris wel mee.

‘Niet onze kerntaak’

The burgemeesters will be provided. Het Rijk moet toezeggingen nakomen die deze week gedaan zijn, zegt voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls. So biedt the cabinet de regio’s elk dertig ambtenaren voor ondersteuning en regelt he COA medische zorg.

«Als die ondersteuning er niet komt als de medische zorg niet op orde is, dan hebben wij ook het recht om te zeggen: dan gaan we ook die plaatsen niet realiseren want dan zijn we elkaar voor de gek aan he houden. It is ok. not in the way of flight “, aldus Bruls.

Draagvlak

He has a project of a fragile speech. “Het is niet onze kerntaak, liever zouden we het niet willen hebben, we moeten weer een extra inspanning leveren nadat we al maanden bezig zijn, maar als he niet kan zoals moet dan moet maar zoals kan.” For the burgemeesters, it is a good idea to keep in mind the time of the opening period, so you can find the most important way to make a “great victory”.

Bruls used to have a cabinet and a plan to make a long term appointment. “Het Rijk is verantwoordelijk en moet he samen met the COA nu op orde gaan krijgen. In de tussentijd proberen we te helpen.”

Afgelopen maandag kwamen de burgemeesters en de staatssecretaris er nog niet uit, onder meer omdat de burgemeesters vonden dat er al genoeg op het bordje van gemeenten ligt. Sunday is the day before the Hague for more support.

Source link

Previous articleThe best consoles for the operator bank Tech
Next articleBoete and schorsing for golfers die meedoen aan omstreden LIV Series | Another sport