Home Netherlands Britse zorgen om ‘A Ring for a King’: High-profile videos for King...

Britse zorgen om ‘A Ring for a King’: High-profile videos for King Charles | Royalty

The United Kingdom is looking for thousands of volunteers to listen to the church bells during the coronation of King Charles. Een eervolle taak licht het, maar een epopel voor nieuwe kloklenluiders delivert na bijna een half jaar slechts 1500 aanmeldingen op, meldt de Britse zender Sky News.

With the slogan ‘Ringing for the King’, the Central Council of Church Ringers (CCBR) analyzed 38,000 participants in the United Kingdom in the last time Charles III spoke from 6 May. In addition to the current bell ringers, no more than 8,000 recruits are needed.

De Britten luiden de kerkklokken massaal bij speciale hangeden. The last time was on the occasion of the death of Queen Elizabeth II, in September last year, and for her diamanten jubilee in June 2022. De kroning van een nieuwe monarch is zeker een oppoedien om te herdenken’, schrijft de CCBR op de website.

The current corps of kerkklokkenluiders wordt steeds ouder en dunt uit. De kroning van Charles biedt volgens de Britse brancheorganisatie de kans vers bloed te werven. Beginning of October last year, the CCBR made a call. Maar de zoektocht naar rekruten licht een deceptie te worden.

Kerkklokkenluiders van Westminister Abbey oefenen © ANP / Alamy Limited

School white

Het leverde weliswaar 1500 new volunteers op. Ten years, Lexi Roberts died Sky News al drie weken aan het oefenen is in de St. Nicholas’ Church in Sevenoaks. Of de de 11-jarige Elisa Wickham, die al ervaring heeft als verveller van de schoolbell. Maar dit is iets anders, zegt Elisa. “Het is very exciting. Ik ben zenuwachtig dat ik het verkeerd zal doen.”

Starting now, CCBR’s Vicky Chapman. Een kerkklok luiden, vergt naimenie een goede preparation. Chapman maakt zich dat de komende zeven weken tekort zijn om beginners goed op te leiden.

Een kerkklok luiden is een een kunst die je niet op school kunt leren, stelt de CCBR. ‘Het is een unieke mix van physieke training met mentale behendigheid.’ Belangstellenden moeten een orkne instructor zoeken bij de Association of Ringing Teachers, de vereniging van klokkenluiders.

Vrijwilligers krijgen eerst 10 tot 15 uur les in het hanteren van de bel. Dat vergt een bepaalde techniek met behulp van een touw. De eerste oebeningen geberen met een gedempte bel. Wie dat beherest, mag leren luiden met anderen en kriigt elke week les tot de kroningsdag.

Uitgelekte plans

Inmiddels zijn plangen uitgelekt over de vulling van die dag. In de processie na de kroning van Charles is geen plek voor zijn sonn prins Harry en diens vrouw Meghan, meldt de Britse krant The Times op basis van uitgelekte plangen.

Ook de in opspraak raakte prins Andrew zal op 6 mei niet meelopen, net als zijn dochter Beatrice en Eugenie. In de tocht zullen volgens de krant voornamelijke ‘werkende’ leden van het Britse koningshuis wandelen. The youngest participants are the children of Prince William and Princess Catherine.

Of Harry and Meghan, die sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis niet de beste band hebben met de familie, überhaupt naar de kroning in Westminster Abbey in Londen komen is nog niet bekend. A spokeswoman for the couple confirmed wel dat de twee een invitation hebben gehad.

De kerkklok ter obeid van de Britse koning George VI
De kerkklok ter obeid van de Britse koning George VI © CCBR

Source link

Previous articleThe currency mark of the EU is 2 billion euros
Next articleAanleg kunstburcht voor dassen moet spoorproblemen Friesland verhelpen